Snoop Dogg pyrkii uudella levyllään rikkomaan algoritmin

Hiphop-supertähden uusin projektilevy ilmestyi perjantaina.

20.11.2021

Snoop Dogg täytti lokakuun loppupuolella 50 vuotta, mutta hiphop-staran menoa eivät mitkään ikävuodet näytä hidastavan. Artisti loikkaa jälleen ajankohtaiseksi perjantaina julkaisemallaan Snoop Dogg Presents Algorithm -levyllään, joka ilmestyi Def Jamin kautta. Albumi on ihan varteenotettavan kokoinen järkäle 25:llä kappaleellaan ja yli tunnin kestollaan, puhumattakaan kaikista niistä lukuisista artisteista jotka kokonaisuudelta löytyvät.

Snoop Dogg Presents Algorithmin kohdalla voikin puhua enemmän projektista, jota Snoop Dogg isännöi, kuin niinkään artistin omasta kokopitkästä. Levy nimittäin esittelee yhteistyökappaleita artisteilta Def Jamin historian varrelta, kurottaen menneisyyden kautta nykypäivän läpi tulevaisuuteen. Snoop Dogg itse toimii nykyisin Def Jamin A&R-positiossa.

“Levyllä on niin paljon talenttia ja erilaisia musiikkityylejä. Se rikkoo algoritmin. Tällä hetkellä algoritmi määrää, mihin tyyliin täytyy räpätä ja miltä täytyy kuulostaa menestyäkseen. Minun versioni algoritmista tulee herättämään tunteita ja sen kuunteleminen tuntuu hyvältä, eikä sillä ole mitään tekemistä sen soundin kanssa, joka algoritmien mukaan saattaisi toimia”, Snoop Dogg esittelee levyn ideaa.

Albumi ei suoranaisesti mitään tajuntoja räjäyttele, mutta kyllä se toki variaationsa puolesta algoritmeja vastaan puskee. Konkarit kuten Method Man, Ice Cube ja Kokane tuovat levylle tuulahduksen sitä tuiman painavaa vanhan koulun tiputtelua, kun taas HeyDeonin ja Malayan kaltaiset lähivuosina kartalle ponnistaneet uudemmat tekijät esittelevät albumin modernimpaa puolta. Snoop D-O-tupla-G itse laskettelee sulavasti biisistä toiseen jointti huulessa ja tutuilla tyyleillään hurmaten.

Kuuntele albumi alta, jos haluat.

Lisää luettavaa