Soilwork-kitaristi David Andersson on kuollut 47-vuotiaana

Andersson kuului myös The Night Flight Orchestra -yhtyeeseen.

14.09.2022

Soilwork– ja The Night Flight Orchestra -kitaristi David Andersson on kuollut 47-vuotiaana. The Night Flight Orchestra vahvisti suru-uutisen ensimmäisenä Facebook-sivuillaan.

”Toivomme, että olet viimein löytänyt rauhan. Ikävöimme sinua kovasti. Olit ainutlaatuinen ja mieletön muusikko. Valitettavasti alkoholi ja mielenterveysongelmat veivät sinut meiltä. Syvimmät osanottomme Davidin perheelle tänä vaikeana aikana. Hänen musiikkinsa tulee elämään ikuisesti. Kiitos kaikista unohtumattomista yhteisistä hetkistä. Nähdään toisella puolella”, The Night Flight Orchestra kirjoittaa.

Myös Soilwork julkaisi oman tiedotteensa aiheesta.

”David oli kitaristimme yli kymmenen vuoden ajan, ja hänellä oli suuri vaikutus Soilworkin musiikillisen matkan edistämisessä. Ikävöimme häntä, ja aiomme jatkossakin kantaa musiikillista perintöä, jonka osa hän oli. Olemme ikuisesti kiitollisia yhteisestä, hauskasta ajastamme”, Soilwork kirjoittaa.

Andersson liittyi Soilworkiin kitaristi Peter Wichersin korvaajaksi vuonna 2012 ja soitti yhtyeessä kuolemaansa asti. Hän oli mukana neljällä studioalbumilla, joiden kappaleista hän sanoitti ja sävelsi merkittävän osan. Yhtyeen viimeisin levy Övergivenheten ilmestyi vain kuukausi sitten.

Kitaristi kuului myös The Night Flight Orchestra -yhtyeeseen yhdessä Soilwork-laulaja Björn ”Speed” Stridin kanssa. Andersson soitti yhtyeessä vuodesta 2007 eli alusta asti, ja oli merkittävä biisintekijä bändin kuudella albumilla.

Lisää luettavaa