Someilmiön rankka tilitys – tekee rajua parodiaa feminismistä: ”Tästä kannattaa tehdä juttu vasta kun kappale on julkaistu”

Maria Mondelta tulee uusi video sunnuntaina.

Tyyliään rajusti muuttanut Maria Monde julkaisee kesähitin Rühl Love sunnuntaina kello 18.00.

Rumba sai käsiinsä kappaleesta kertovan tiedotteen jossa kerrotaan, miten juttu kannattaa tehdä vasta kun kappale on julki. Julkaisemme silti tiedotteen nyt sellaisenaan ja mitään sensuroimatta. Tiedotteen löydät alta.

Sen lukemisen jälkeen voit tutustua Maria Monden maailmaan materiaaliin täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä. Löydät linkit artikkeleihin myös tiedotteen alta.

Maria Monden syväluotaavan haastattelun voit puolestaan lukea täältä.

*

”Mikä on Rühl Love?

Monde vastaa:

”Rühl Love on feministinen ja parodiallinen energianpurkaus, joka vaatii katsojaltaan rankalla kädellä huumorin –ja ironiantajua. Biisi kertoo vakavalla tavalla naisten ahdingosta ja turhautuneisuudesta mutta myös parodisoi itse itseään. Kyllä. Biisi on parodia feminismistä mutta samaan aikaan siinä kytee totuuden siemen. Parodiaa ja faktaa yhtä aikaa”, tarjoilee Monde. ”Biisin yksi tarkoitus on edistää naisten henkistä vapautumista rikkomalla stereotyyppista naiskuvaa.”

”Kappale kertoo myös ilmiöstä, jossa sukupuolet lähenevät toisiaan ja se parodisoi myös tätä kehityskaarta yhteiskunnassamme. Toisaalta taas, Rühl Love on super energinen ja hassu kesähitti, puhdas bilebiisi, josta löytyy pähkäiltävää aina piereskelyn filosofiasta suomalaiseen peltomaisemaidylliin. Kaikkeni annoin, siinä se nyt on. Naurakee tai itkekee, itse en osaa valita kumpaa tekisin”, kuittailee Monde kuin rasvattu silakka.

Rühl… Mikä se on?

”Se on jokaiselle sitä mitä hän haluaa. Niin kuin tämä biisikin. Haluan jättää mielikuvitukselle tilaa ja jokaiselle vapauden kokea tämä teos haluamallaan tavalla. Uskon, että Rühl saa yhtä monta eri merkitystä ja määritelmää kuin on ihmisiäkin. Tai ehkä olen vain naiivi ja höpsähtänyt. Ehkä, ehkä en. Eikä sen niin väliä. Eletään!”, vastaa Monde kiirehtien jo potkunyrkkeilytreeneihin.

*

YouTube video

Lisää luettavaa