Suomalainen hip hop ja koko musiikkikenttä muuttui vuonna 2009 – nyt on jäähyväiskiertueen aika

SMC jättää hyvästit.

31.08.2023

Vuonna 2009 esiin noussut helsinkiläinen rap-yhtye SMC lähtee jäähyväiskiertueelle syksyllä 2023.

SMC nousi koko kansan tietoisuuteen SMC Hoodrats -videollaan, josta tuli valtava hitti, meemi ja osa kotimaisen hip hopin kaanonia. Ei ole liioiteltua sanoa, että ilman kappaletta koko suomirapin kenttä näyttäisi nykyään aivan toiselta. Iha vitu jepa!

Kiertue kantaa nimeä Viimeinen Vihellys. Se sisältää yhdeksän keikkaa klubeilla ympäri Suomen. Kiertue huipentuu Tavastialle ensi vuoden tammikuussa, jossa on luvassa kaikkien aikojen SMC-show täynnä yllätyksiä.

SMC itse kertoo kollektiivina kiertueesta omalla tyylillään seuraavaa:

”Oli kolea syysilta vuonna 2009, kun joukko myyttisiä hahmoja kerääntyi Malmin VPK-talolle. Tuona iltana, suurimmaksi osaksi vahingossa, syntyi Legenda. Nyt, vuonna 2023, nämä myyttiset hahmot ahtautuvat viimeisen kerran Psykoosi-pakun sisuksiin ja teillä on mahdollisuus osallistua tälle matkalle. Haluatko makoilla mausoleumissa Eräkoiran kera? Entä innostaako ikuinen uni Avionin Prinssin Makitan vierellä? Onko Tono Slonon hautapaikka Bruce Leen Dojolla? Painuuko Respektor vihdoin helvettiin? Rutiseeko DJ J-Lainin Technicsit viimeisen kerran? Kaivaako JUGIX2 vanhat mini-dv kasettinsa Pet Sematerylle, josta ne heräävät entistäkin kiukkuisempina eloon? Näe ja koe vanhat klassikot, uutta shittii ja ikivihreitä. Vietereitä on vielä levyllinen jäljellä, mutta ei sekään kestä ikuisesti. Todista entisten karaktäärien ylösnousemus, ehkä…? Älä jätä väliin tai kadut ikitulessa. Sydämellisesti tervetuloa jättämään hyvästit meidän mukana.”

Keikkapäivät ja -paikat näet videon alta.

Viimeinen Vihellys -kiertue:
28.10. Yo-Talo, Tampere
3.11. Lutakko, Jyväskylä
4.11. Siili Bar & Terrace, Kankaanpää
24.11. Dynamo, Turku
5.12. Fontana, Vaasa
8.12. Torvi, Lahti
9.12. Eikan Pub, Järvenpää
15.12. 45 Special, Oulu
20.1. Tavastia, Helsinki

Lisää luettavaa