Suomalaisen punkin historiasta kattavan teoksen tehneet toimittajat saivat valmiiksi uuden kirjansa – Ultra Bra -historiikki ilmestyy huomenna

Ultra Bran tarina kansien väliin.

Markus Paajala

Vuonna 2015 julkaistiin loistava Valtio vihaa sua, joka keräsi kansiensa väliin suomalaisen punkin historian.

Nyt kirjan tehneet toimittajat, Rumbaankin kirjoittava Mervi Vuorela ja Ville Similä ovat saaneet loppuun uusimman projektinsa: historiikin Ultra Bra -yhtyeestä.

Kirjan julkaisee WSOY, ja kirjan esittelyteksti kustantajan sivilla kertoo siitä seuraavaa:

”Ultra Bra – Sokeana hetkenä kertoo Suomen epätodennäköisimmän populaarimusiikki-ilmiön tarinan ja näyttää kuinka Kallion ilmaisutaitolukion näsäviisaiden oppilaiden puolivitsistä kasvoi yksi mielenkiintoisimmista ja rakastetuimmista yhtyeistä ja sukupolvensa ääni. Kirjaan haastatellut Ultra Bran nykyiset ja entiset jäsenet valottavat yhtyeen taustoja ja taivalta omista näkökulmistaan muodostaen kokonaisvaltaisen ja rikkaan kuvan tämän yli kymmenen huippulahjakkaan nuoren aikuisen kollektiivin elämänkaaresta. Näin lukija pääsee keskelle Ultra Bran tarinaa tavalla, joka ei ole aiemmin ollut mahdollista.”

Mervi Vuorela (s. 1984) on Helsingissä asuva freelance-toimittaja. Hänen ensimmäinen tietokirjansa, Ville Similän kanssa tehty Valtio vihaa sua – suomalainen punk ja hardcore 1985-2015, oli ehdolla Kanava-tietokirjapalkinnon saajaksi vuonna 2015.

Ville Similä (s. 1977) on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, tietokirjailija ja basisti.