Suomalaiskaksikon säveltämä kappale Etelä-Afrikan hittilistan ykköseksi – miten kaikki tapahtui?

17.09.2013

Suomalaiskaksikon kappale nousi Etelä-Afrikan hittilistan ykköseksi. Miten ihmeeessä kaikki tapahtui?

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Connell Cruise on eteläafrikkalainen artisti, jonka kappale Not Just Friends nousi Etelä-Afrikassa arvostetun Kia Take 40 SA -hittilistan ykköseksi. Lista toimii samalla tavoin kuin YleX:n Himoituimmat -lista, eli kuulijat saavat äänestää listalla ja listalle omia suosikkikappaleitaan.

Kappaleen ovat kirjoittaneet yhdessä suomalainen laulajatar Kristiina Wheeler sekä tuottaja/säveltäjä Erik Nyholm. Rumba otti selvää, miten ihmeessä suomalaiskaksikon kappale päätyi Etelä-Afrikan listoille.

– Olen aina kirjoittanut omien kappaleiden lisäksi biisejä myös muille artisteille ja kustantajille eri puolille maailmaa, Kristiina Wheeler kertoo.

–  Connell Cruiselle päätynyt Not Just Friends on noin kaksi vuotta vanha kappale, jonka tein Erik Nyholmin kanssa. Adele oli tuolloin todella suosittu, ja päätimme tehdä kappaleesta sellaisen universaalisti kaikkia puhuttelevan, rehdin rakkauslaulun.

– Lähetimme kappaleen maailmalle viime talvena. Eräs saksalainen kustantaja nappasi kappaleen itselleen, ja tarjosi sitä eteenpäin. Etelä-Afrikassa eräs levy-yhtiö kuuli sen ja tarjosi sitä Connell Cruiselle. Vähän aikaan tämän jälkeen saimme tietää, että Cruise oli käynyt nauhoittamassa kappaleen. Se, että artisti käy nauhoittamassa kappaleen ei kuitenkaan vielä tarkoita mitään.

– Vähän aikaa tuosta saimme kuitenkin kuulla, että kappale julkaistaan Connell Cruisen kaikkien aikojen ensimmäisenä singlenä. He lähettivät kappaleen meille kuultavaksi. Tuotantoa oli muuteltu hieman. Esimerkiksi alkuriffimme oli tehty pianolla, mutta Etelä-Afrikassa he olivat lyöneet siihen päälle jonkinlaisen banjoriffin! Oli muutenkin outoa kuulla joku tyypin laulamassa omaa tekstiään ja yhdessä Erikin kanssa tehtyä kappaletta.

Connell Cruisen Not Just Friendsin voit kuulla alta.

YouTube video

Lisää luettavaa