Suomalaisräppärin kansainvälistä huomiota keränneen Misha-tuottajaprojektin uusimmalla biisillä kuullaan Jesse Markinia, Ikeä ja Cocabonaa

Mishan ja Cocabonan yhdessä tuottama kappale on nimeltään Brave.

21.11.2021

Viime torstaina ilmestyi mielen haasteita sensitiivisellä ja lempeällä otteella käsittelevä biisi Brave, jonka takaa löytyy neljä osaavaa musiikintekijää. Räppäri Haamun alter ego -tuottaja Misha ja tuottaja Cocabona vastaavat kauniisti soljuvasta biitistä, kun taas The Megaphone Statesta aikoinaan soolouralle lähtenyt Jesse Markin sekä modernia R&B:tä, poppia ja iskelmää musiikissaan sekoitteleva Ike toimivat kappaleen vokalisteina.

Jos pitäisi valita mahdollisimman turvallinen äänimaisema, jonka sisällä tarkastella haastavia ja raskaita aiheita, olisi Braven kaltainen kappale helposti parasta mitä itselleen voisi kyseisessä tilanteessa toivoa. Biisi sykkii sellaista lämpöä ja myötätuntoa, että esimerkiksi masennukseen liittyvä mahdollinen häpeä unohtuu täysin. Kappaleessa avataan rohkean vilpittömällä otteella eksyneisyyden ja yksinäisyyden kaltaisia teemoja, ja pysähdytään omien epävarmuuksien äärelle.

“Ideana oli tarkastella haasteita, joita kohtaamme masennukseen ja ahdistukseen liittyen. Joskus jopa niinkin yksinkertainen asia kuin avun pyytäminen voi olla ylivoimainen tehtävä. Myös itsensä jatkuva vertaaminen muihin voi ajaa meidät kauemmaksi toisistamme. Kysymys kuuluu: Mikä osa yhtälöstä on opittua ja mikä osa ihmisluontoa? Rehellinen keskustelu näistä aiheista on yksi tapa edetä. Artisteina koemme, että tunnelman luomisen lisäksi meidän vastuullamme on tarjota kuulijoille erilaisia näkökulmia tarkasteltavaksi”, Jesse Markin kertoo.

Kappaleen musiikkivideo julkaistaan 25.11. Sitä odotellessa voi katsella vaikka Mishan edellisen musiikkivideon – siinä vierailevat kanadalaiset artistit Jordan Astra ja Kapok. Kyseinen According To You -kappale huomioitiin mm. Kanadan, Jenkkien ja Suomen Spotify editorial-listoilla, ja musiikkivideo nostettiin Okaplayerin viikoittaiselle parhaiden videoiden listalle. Ranskalaisen Leah Dean Cohenin ohjaama video kuvattiin Vancouverissa ja Helsingissä.

Alta löydät totta kai linkin myös Brave-kappaleeseen.

Lisää luettavaa