Suomalaista kädenjälkeä näkynee Super Bowlissa? The Weeknd toimii väliaikaesiintyjänä

Blinding Lights sisältynee settilistaan.

Anton Tammi

Seuraava, järjestyksessään jo 55., Super Bowl järjestetään ensi vuoden helmikuussa. Amerikkalaisen jalkapallosarjan, eli NFL:n, huipentuma on tietysti myös popmaailmaa seuraaville ihmisille tärkeä tapahtuma, sillä luvassa on aina väliaikaesitys. Tänä vuonna tästä väliaikaesityksestä vastaa The Weeknd.

The Weeknd on valtavassa suosiossa. Allekirjoitettavaa siksi, että The Weeknd on ollut valtavassa suosiossa jo useamman vuoden, mutta tämä suosio on saanut kierroksia uuden levyn myötä entisestään. Syyskuussa Laulajan Blinding Lights -hitti rikkoi Ed Sheeranin hallitseman Billboard-ennätyksen, olemalla pisimpään Billboardin kärkiviisikossa pysytellyt kappale. Tuolloin näitä viikkoja oli kasassa 28. Yhteensä biisi on yleensäkin ollut listalla jo 49 viikkoa, eli kohta jo vuoden. Kirjoitushetkellä se on sijalla 4.

Laulaja julkaisi After Hours -albumin keväällä. Laulaja on tehnyt levyn myötä yhteistyötä Anton Tammen ja Aleksi Tammen kanssa. Anton Tammen kanssa he ovat muun muassa kuvanneet musiikkivideoita, jotka Tammi on ohjannut. Yksi näistä videoista on juuri Blinding Lights -biisille.

Sama tematiikka kuin videoilla, näkyy myös levyn kannessa ja yleisesti siinä habituksessa, jossa The Weeknd on oman soolomateriaalin parissa toiminut. Oletettavaa siis on, että jollain tapaa kaikki tämä tulee näkymään myös laulajan Super Bowl -esityksessä. Ainakin VMA-esityksessä tämä oli huomattavissa.

Urallaan kanadalainen on julkaissut kolme mixtapea, yhden ep:n ja neljä albumia. Lisäksi laulajaa on kuultu monilla kappaleilla vierailevana artistina, viimeksi remix-versiolla Maluman hittibiisistä Hawái.

Kestoa väliaikashow’lla on sen 14 minuuttia, joten melkoisen hittipotpurin materiaalista saa aikaan. Viime vuonna esityksestä vastasivat Jennifer Lopez ja Shakira, joten kenties jonkinlainen vierailija on vuorossa ensi vuonnakin. Puhumattakaan siitä, että on tottakai epäselvää ketkä itse ottelussa pelaavat.

Katso alta The Weekndin liveveto, ja edellinen väliaikashow. Jutun alta löytyy lisää Anton Tammesta.