Suomeen harvinaisen mielenkiintoinen, täysin uusi levymerkki

Mielenkiintoista musiikkia tulossa.

21.08.2023

We Jazz lanseeraa uuden levymerkin. Se toimii toimii nimellä Other Power.

Uuden levymerkin päämääränä on julkaista seikkailullista musiikkia, joka ei sovi luontevasti We Jazzin jazz-jatkumolle ja sen liepeille sijoittuvaan julkaisusarjaan, tiedote kertoo. Ensimmäinen uuden levymerkin julkaisu on Islajan eli Berliinistä Helsinkiin hiljattain kotiutuneen Merja Kokkosen uusi levy Angel Tape, joka ilmestyy 13. päivä lokakuuta. Albumilta julkaistiin viime perjantaina ensimmäinen single Urvogel. Levy saa pian seurakseen toisen uutuuden, kun Kenian Nairobista lähtöisin oleva ja Berliinissä vaikuttava KMRU julkaisee uusimman albuminsa Stupor. KMRU:n levy toteutetaan yhteistyössä teoksen tilanneen helsinkiläisen PUBLICSin kanssa.

Other Powerin taiteellisena johtajana ja visuaalisena suunnittelijana toimii We Jazz -levymerkin tavoin Matti Nives. Levymerkin nimi Other Power on viittaus ja kunnianosoitus kahdelle edesmenneelle kokeellisen musiikin suurnimelle, Pekka Airaksiselle (1945–2019) ja Perttu Häkkiselle (1979–2018). Häkkinen ja Tatu Metsätähti julkaisivat vuonna 2012 kokoelman Airaksisen musiikkia otsikolla Other Power Harmönia-levymerkillään. Other Power -levymerkin tulevaisuus linkittyy myös Airaksiseen, sillä suunnitelmissa on julkaista valikoituja ennenkuulemattomia helmiä kokeellisen musiikin pioneerin laajoista arkistoista. Ensimmäinen Pekka Airaksinen -levy Hevajra julkaistaan alkuvuodesta 2024.

Other Power -levymerkin lanseerausta juhlistetaan syksyllä Helsingissä, Kyproksen Nikosialla ja New Yorkissa. Helsingin-tapahtuma on samalla Islajan Angel Tape -albumin julkaisukeikka, ja illan avaa Pekka Airaksisen kanssa työskennelleiden muusikoiden Sami Pekkolan ja Samuli Tannerin luoma uusi esityskonsepti Music for Pekka Airaksinen, jossa he soittavat kokoonpanonsa kanssa ”musiikkia Pekalle”. Keikoista lisää biisilinkin alla.

Other Power Label Night
G Livelab Helsinki
Pe 20.10. klo 20 (ovet klo 19)
Islaja (Angel Tape -levyjulkaisukeikka)
Music for Pekka Airaksinen
Lisätiedot

La 21.10. Open Up Nicosia Festival, Kypros
KMRU (Stupor-levyjulkaisukeikka)

To 16.11. Pioneer Works, New York, USA
Performa & PUBLICS present:
KMRU
Islaja

Lisää luettavaa