Suomi-indien laaduntarkastus – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Atte Loponen

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

SepikkaMuistan sen kesän
Luonnonsuojeluindien kärkinimiin kuuluva Sepikka julkaisee debyyttialbuminsa ensi vuonna. Muistan sen kesän on lohkaisu kyseiseltä albumilta ja lupaa hyvää. Sepikan musiikki on kuin hitaasti jääpuikosta putoava vesipisara. Pikkuhiljaa ja vähitellen, mutta pian kaiken jyräävä. Varsinaisesti Sepikka ei kuitenkaan mitään jyrää, siitä viikon takaisessa haastiksessa.

Tiiu HelinäVähinä
Eevil Stöön levyllä vieraillut Tiiu Helinä on aktivoinut ja julkaissut uuden ep:n. Sen nimibiisi avaa samalla kokonaisuuden ja hyvin avaakin. Kokeileva kappale on todellisuudessa jo varsin vanha, mutta ei ole vielä muuntautunut tällaiseen levytettyyn muotoon, ainakaan siis julkaisuun asti. Kun olet kuunnellut Vähinän, niin sen jälkeen on hyvä jatkaa koko ep:n läpi.

RpjntnJos kaikki hajoaa
Jos kaikki hajoaa esittelee uuden artistin nimeltä Rpjntn. Roope Joonatan tekee haaveilevaa, mutta silti ytimekästä akustista musiikkia. Jos kaikki hajoaa on kysymyksenä voimakas, mutta kappale ei hajoa käsiin.

Viikon Vain elämää:

Jannika BSata vuotta
Viimeisimmässä Vain elämää -ohjelman jaksossa nähtiin Herra Ylpön päivä. Jaksossa versioitiin muusikon kappaleita Arja Korisevan, Klamydia-yhtyeen Vesku Jokisen, Stigin, Reino Nordinin, Jannika B:n, Ressu Redfordin ja Mariskan toimesta.

Materiaaliahan Ylpöllä riittää monipuolisella otannalla, sillä katalogia löytyy niin soolona, kuin Maj Karma -yhtyeen parista. Samaisella otannalla biisejä myös versioitiin. Jannika B tarttui artistin ensimmäiseen soolosingleen Sata vuotta, ja käänsi sen elektropopiksi. Koko jakson ajan kuultiin hyviä esityksiä, mutta Jannika B:n vokaalit, yleinen ote ja energia toi menevälle versionnille vielä roiman lisätujauksen kunniaa ja näin päätyi nostoksi juttuun.

Kappaleen melankolinen sävy ei häipynyt nopeatempoisen syntikkariffin myötä minnekään, vaan sekoitus on samalla ehdoton plussa biisille. Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen vertasi nokkelasti Twitterissä kappaletta Nenaan ja moni voi kuulla myös ripauksen The Weekndin nykysoundia. Jannika B sai siis yhdistettyä yhdessä biisissä kaksi eri vuosikymmentä kaihoisaan suomimelankoliaan.

Lisäksi listalta löytyy muun muassa Ahoa, jonka debyyttialbumia käytiin läpi täällä. Myös Miley Cyrus julkaisi levyllisen musiikkia ja joutui samantien Mikael Mattilan syyniin täällä.