Suomimusiikki esillä maailmalla – tämä vinyylibongaus tuli täysin yllättäen ja takavasemmalta

Aina kun menen Meksikoon, näen siellä Nightwish-vinyylejä.

10.03.2016

Meksiko on hieno paikka. Parin viikon reissulla helmikuussa siellä tuli nähtyä paikallista elämää, uskomattoman kauniita luonnon muokkaamia cenoteja eli (tämä sitten suoraan Wikipediasta) karstialueelle syöpymällä syntyneitä sylinteri- tai maljamaisia kuoppia, krääsäkauppiaita, pieniä kalastajakyliä ja sisämaan kaupunkien vähän aidompaa meninkiä.

Lentomääränpäämme ja neljän kaupungin Meksiko-matkan ensimmäinen etappi eli Cancunin kaupunki tunnetaan melkoisena spring break -turistihelvettinä, jonne amerikkalaisopiskelijat tulevat aina helmikuun lopulla viettämään hiihtolomaansa. Lentokenttäbussi ajoi kaiken KREISIBAILAUKSEN keskipisteenä olevan hotellialueen läpi matkalla keskustan majoitukseemme, ja matkan varrella kaikkialla mainostettiin tulevia juuri ja juuri täysi-ikäisten jenkkiopiskelijoiden bakkanaaleja, jonka päätähtinä olivat tänä vuonna EDM-parivaljakot ja -DJ:t ympäri maailman.

Yyh.

Keinotekoinen Cancunin turistihelvettialue on onneksi aivan oma kaistaleensa kaupungissa. Keskustasta sen sijaan löytyy idyllistä pikkubaaria ja arkkitehtuuria vaikka muille jakaa. Keskustan liepeiltä löytyi myös ostoskeskus, jonka elektronikkakaupan levypuolen valikoima oli pakko käydä katsomassa läpi.

Siinä se seisoi, ensimmäisenä koko import-vinyylien rivistössä: vinyyliversio Nightwishin Endless Forms Most Beautifulista.

Valikoima ei toki laaja ollut, mutta jotain kertoi Nightwishin suosiosta Meksikossa se, että taustalla vasemmalla oli seinä, joka oli vuorattu kyseistä albumia mainostavilla julisteilla. Kuva siitä valitettavasti katosi jonnekin muistikortin syövereihin. Myös cd-hyllykössä Endless Forms Most Beautiful oli komeasti esillä.

Pitäisikö tätä sitten ihmetellä vai ei? Tavallaan kyllä, sillä etenkin vinyyliversio oli mielenkiintoinen näky maassa, missä ainoa musiikki jota meksikolaisten kuuli soittavan oli paikallinen melankolinen tanssimusiikki tai leppoisa mariachi-soundi.

Toisaalta Nightwishin meksikolainen fanikunta näyttää ainakin nopean Facebook-tsekkauksen perusteilla olevan muuten suhteellisen intohimoista porukkaa. Facebookista löytyy kahdeksan (!) meksikolaista Nightwish-faniryhmää, joista suurimmassa on lähes 8 000 jäsentä. Yhteensä jäseniä on ryhmissä noin 14 000 kappaletta. Suurimmassa Nightwish Mexico -Facebook-ryhmässä postauksia on päivittäin, joten Nightwishin fanikunta näyttää rakastavan yhtyettä täydestä sydämestään. Hienoa!

nightwish

Lisää luettavaa