Aivovuoto ahkerana: suomiräppäreiltä leffa ja EP-levy – leffan ensiesitys verkossa Rumban sivuilla

Aivovuoto tekee musiikkia – ja nyt myös lyhytelokuvan.

Kuva: Kuva: Tuomo Lampinen

Jodarok, KVN ja Lobo muodostavat yhdessä Aivovuoto-nimisen yhtyeen. Kesällä yhtye julkaisi debyyttialbuminsa, jota Rumban Laura Korpikunnas ylisti maasta taivaisiin.

Nyt Aivovuodolta ilmestyy marraskuun alussa kahdeksan biisin EP-levy. Jodarok kertoo Rumballe, että kolmikko jatkoi biisintekosessioita levynjulkaisun jälkeenkin. Mistään albumin ylijäämäkappaleista ei ole kyse, vaan täysin uusista Aivovuoto-veisuista.

Vihaa karkkia ilmestyy myös multivärivinyylinä, josta otetaan 500 kappaleen painos. Kasettia markkinoille tuupataan yhteensä 200 kappaletta.

Yhtye on tehnyt myös lyhytelokuvan Moukarimies. Se esitetään ensimmäisen kerran Tavastialla tulevana lauantaina, kun Aivovuoto astuu lavalle Laineen Kasperi & Palava Kaupunki -orkesterin tasapuolisena lämmittelijänä. Ensimmäisenä leffan näyttää verkossa Rumba sunnuntaina 15.9.

Kuusiminuuttinen minielokuva on yhtyeen mukaan kunnianosoitus roska- ja amatöörielokuville.

– Moukarimies on mielikuvituksellinen toimintaleffa. Lyhärissä haluttiin tuoda visuaalinen puoli Moukarimies-kappaleesta ruudulle ja ehkä tarjota jotain uutta tulokulmaa biiseihin niille, joiden mielestä Aivovuoto-levyn biisit oli kauhean vakavia. Ohjaaja Mikko Haapalaisen kanssa on puhuttu musiikkivideota jo 10 vuotta, ja nyt sattui siihen sopiva projekti. Oli hauskaa päästä vähän ”näyttelemään”, Jodarok kertoo.