Suomiräppäri kertoo avoimesti huumeiden käytöstä: ”Joka toinen päivä paniikkikohtaus, liian nuorena mulla alkoi ekstaasin poppaus”

Lytältä viisi uutta kappaletta.

15.03.2019

Lyttä julkaisi viisi kappaletta sisältävän Pieniä voittoi -ep:n. Tunnistettavalla rap flow’lla varustettu räppäri on julkaissut kappaleita hiljaiseen tahtiin, mutta ep esittelee kertarysäyksellä räppärin monipuolisuuden.

Ep:n avaava nimikkobiisi ammentaa vaikutteensa gangsta-rapista ja kertoo räppärin elämäntyylistä. Lyttä itse luonnehtii tiedotteella kappaleen olevan koko paketin läpi kantavan teeman esiintuoma kokonaisuus:

”Haluan kaiken, mutta tiedän realiteetit. Haluan olla paras versio omasta itsestäni, pelaan niillä korteilla mitkä on jaettu ja maksimoin voitot niillä. Jokaisesta EP:n kappaleesta löytyy kultareunus. Vois mennä huonomminkin, fiilistellään sitä mitä on.”

Vierailijoita levyllä on neljä. Bizi, Gracias, Van Hegen ja Joosu J ovat varmasti Rumban lukijoille tuttuja nimiä. Kaksi viimeistä edustaa Jyväskylää Lytän tavoin. Vastaavana tuottajan on toiminut Ruuben.

Kokonaisuudessa kuullaan vivahteita niin trapista boom bapiin, kuin jo mainittuun gangstaräppiin. Lyttä tarjoaa riiminsä rehellisesti. On kyse sitten parisuhdekuvioista (Miten sen teet) tai omista pelikuvioista (Mene pois).

Rehellisintä ulosantia, tai ainakin huomiota herättävintä sisältää päätöskappale Just siel, jolla Lyttä räppää omista henkilökohtaisista ongelmistaan. Kappaleella samplataan Paperi T:n (nimellä Paperi THC) lainia Perhosveitsi-Heikin ja Lika-Akin kappaleella Nimi muutettu. Samplatussa kohdassa Paperi T räppää näin: ”Ei kukaan heikost ihmisest pidä, täs on uus minä.”

Kappaleella Lyttä tarinoi omista panikkikohtauksista ja siitä, miten ei tunne itseään, sekä kertoo ettei voi hyvin ja on kyllästynyt elämään nuoresta iästään huolimatta:

”Jengi puhuu et ne tuntis mut, en tunne edes ite, niin miten sä voit tuntee mut”.

”Vuosi sitten tippunut maailman vauhdist. Muista, totuus ei ole aina kaunist. Joka toinen päivä paniikkikohtaus, liian nuorena alkoi ekstaasin poppaus.”

Just siel on paitsi rehellinen kuvaus Lytän omasta elämästä, niin monet saattavat löytää kappaleesta yhtäläisyyksiä omaan elämäänsä.

Kokonaisuutena ep on rehellinen ja monipuolinen kokonaisuus, joka kannattaa pistää kuunteluun. Ep löytyy useimmista suoratoistopalveluista.

Lisää luettavaa