Suomiräppärit tappelevat suuren maailman tyyliin – Uhrina tällä hetkellä ainoastaan katu-uskottavuus

Carl Bergman

Nyt on miehillä ison maailman tyyli!

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Carl Bergman

Nyt on saatu jälleen uusi luonnostelma myös kotimaisen hiphopin-kulttuurivihkoon: Pyhymyksellä ja Steen 1:llä on nimittäin riitaa eli biiffiä Mikael Gabrielin kanssa ihan jopa suuren maailman esikuvien malliin.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Gabriel kertoi Facebookissa omilla henkilökohtaisilla sivuillaan, kuinka suomiräppärit ovat ihan huonoja ja tyhmiä. Paitsi JVG, Cheek ja Tippa T.

Alta löytyvän vuoropuhelun toinen osapuoli sattuu olemaan Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, joka on esimerkiksi arvostetun Ruger Hauer -räppikombon ja Teflon Brothersin tekijähahmoja, sekä Universalin omistaman Johanna Kustannuksen tuotantopäällikkö.

No, tästä Gabrielin leijumisesta kyllästyneenä päätti Pyhimys rustata kasaan biisin, jossa kertoo vähemmän mairittelevan mielipiteensä Mikael Gabrielin kehityksestä räppärinä ja ihmisenä. Kappaleen kuulet alta.

Tätä ei taas Mikael Gabriel katsonut hyvällä, vaan teki oman räppiskeneä liikuttaneen laulun, jossa antaa vastauksensa Pyhimykselle oman biisinsä välityksellä. Sen voit kuunnella alta.

Vaan äläs nyt, eipä homma tähän jää. Ei ole nimittäin skenekeskustelua ilman Steen1:n sekaantumista asiaan. Stenkka on hyvää pataa Pyhimyksen kanssa, ja Mikael Gabrielin disauttelu Pyhimyksen suuntaan sai Lampelan Seppona kotioloissa tunnetun Stenkan avaamaan sanallisen säilänsä Mikael Gabrielin Facebook-artistisivuilla.

Jossakin vaiheessa Mikael Gabriel postasi Instagram-sivuilleen videon, jossa väittää vieneensä Pyhimyksen paikan Universal-levy-yhtiössä. BURN!

Mitä seuraavaksi? Kuka tietää. Popparit ovat ainakin täällä poksuneet läpi yön, ja paahdettua maissia on kämppä pullollaan. Kansa vaatii lisää yhteenottoja! Heitatkaa heittereitä! Power to the people! Don’t diss me ’cause I’m close to the edge!