Suosittu konsepti 2010-luvulta tekee paluun ensi viikonloppuna – ”Tälle tapahtumalle on ollut päivä varattuna jo yli vuoden”

Hattutemppu Battlea tuomaroivat ensi lauantaina Hazard, Rekami ja Tiia Karoliina.

08.02.2024

Jyväskylän Ilokivessä järjestetään lauantaina 10. helmikuuta Hattutemppu Battle V -kilpailu. Freestyle rapiin perustuvassa tapahtumassa kilpailee tänä vuonna 19 osallistujaa, jotka on valittu 13:sta eri kaupungista.

Illan osallistujalista näyttää tältä (battle rapin seuraajille joukosta löytynee yksi jos toinenkin tuttu tekijä):

E.R.E. (Joensuu), Heikki Ilkeä (Helsinki), Illuminaatti (Hartola), Jestas (Tampere), Lihis (Tampere), Lurkki (Tuusula), Niko Nova (Jyväskylä), Pippuri (Helsinki), Pramatik (Iisalmi), Radikaali (Ylivieska), Rakki (Järvenpää), Rehtori (Jyväskylä), Roihu (Tampere), Saša (Helsinki), Senzey J (Helsinki), ToniSami (Lahti), Tuuliviiri (Nummela), Wibe (Kirkkonummi) ja Ärkoo (Vantaa).

Kilpailun tuomaristossa istuu kolme alan huippuosaajaa. Rap-artisti Hazard voitti Rap SM -kisat vuonna 2018, ja battlasi itsensä ykkössijalle Red Bull Sana Sanasta -kilpailussa viime joulukuussa. Soolomateriaalinsa lisäksi tällä hetkellä Bämä-yhtyeessä aktiivinen Tiia Karoliina on myös kehuttu tekijä freestyle rapin saralla. Tuottaja-räppäri Rekami taas on yksi suomiräpin pioneereista, ja tämä jyväskyläläistynyt levy-yhtiöpomo on itsekin aikoinaan osallistunut Hattutemppu Battleen.

Illan juontaa tapahtuman toinen järjestäjä Marko Kainulainen, dj:nä toimii DJ Fessu, ja kaiken päälle tapahtumassa nähdään Axel Kalan keikka.

”Olemme järjestäneet Hattutemppu Battlea yhdessä Jouni Leinosen kanssa ja pitkään on ollut puheissa, että konsepti tulee saamaan jatkoa”, Kainulainen sanoo tiedotteessa. ”Muut työkiireet ja asuminen eri puolilla Suomea on pidentänyt taukoa. Kysyntää riittää laadukkaalle battle-tapahtumalle, missä otetaan niin kilpailijoiden kuin yleisön viihtyvyys huomioon. Tälle tapahtumalle on ollut Ilokivestä päivä varattuna jo yli vuoden, joten hienoa päästä vihdoin tositoimiin.”

Hattutemppu Battlea järjestettiin Jyväskylässä vuosina 2012-2016.

Lisää luettavaa