Super Bowlin väliaikaesityksen tähden etsintä luultua monimutkaisempaa: ja nyt valittuakin kehotetaan kieltäytymään esiintymästä

Ainakin kaksi artistia kieltäytyi esiintymästä, ennen kuin väliaikatähti löydettiin.

22.10.2018

Yhdysvaltojen jenkkifustissarjan, National Football Leaguen (NFL) vuoden 2019 Super Bowlin väliaikaesityksen esittäjän löytäminen on osoittautunut monimutkaisemmaksi prosessiksi, kuin miltä se aiemmin näytti. Ensin esiintymästä kieltäytyi Rihanna ja äskettäin uutisoitiin myös Pinkin kieltäytyneen kunniasta.

NFL on nyt valinnut väliajalle esiintymään Maroon 5. Näyttelijä Amy Schumer on kuitenkin ottanut Instagramissaan kantaa asiaan, ja ilmaisee, että hänestä olisi hienoa, jos Maroon 5 perääntyisi Super Bowlista.

Mutta mistä kieltäytymisissä on pohjimmiltaan kyse? Kaikki alkoi vuonna 2016 San Francisco 49ersien pelinrakentajan, Colin Kaepernickin, polvistumisesta otteluiden alussa  Yhdysvaltain kansallislaulun aikana. Polvistumisellaan Kaepernick protestoi mustaihoisiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa Yhdysvalloissa.

Tempauksensa vuoksi Kaepernick ajautui riitoihin esimerkiksi presidentti Donald Trumpin kanssa. Kauden jälkeen Kaepernickin sopimusta ei jatkettu, joten viimeksi hän on pelannut NFL:ssä vuonna 2016.

Tämän vuoksi artistit ovat tunteneet ristiriitaa NFL:n tekemän ratkaisun ja Kaepernickin polvistumisen välillä. Kieltäytymällä esiintymästä artistit samalla kieltäytyvät hyväksymästä NFL:n päätöstä ja osoittavat siten tukensa Kaepernickille.

Kaepernick on tullut äskettäin takaisin julkisuuteen urheiluvaatemerkki Niken mainoskasvona. Herättelevissä mainoksissa nähdään Kaepernickin uraakin kuvaava lause: ”Believe in something. Even if it means sacrificing everything.” (suom. Usko johonkin. Vaikka se tarkoittaisi kaiken uhraamista.)

Katso Amy Schumerin Instagram-postaus kokonaisuudessaan alta:

https://www.instagram.com/p/BpHod5bl0TJ/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Lisää luettavaa