Supervoimana vahvuus olla herkkä – haastattelussa Kiki

Kikin debyyttisingle nimeltä 666 ilmestyi eilen.

Nicklas

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Ege Zulu, sen löydät täältä.

Tänään haastatteluvuorossa on eilen debyyttisinglensä Kaikun kautta julkaissut Kiki, jonka trap-estetiikalla leikittelevässä 666-biisissä yhdistyvät linjakkaasti sekä hiphop että ajankohtainen pop. Rihannan, Doja Catin ja Jenni Vartiaisen esikuvikseen mainitseva Kiki käsittelee musiikissaan vahvan naisen roolia ja herkkyyden voimaa.

 

Mikä soi napeissa just nyt?
“Tämä on tosi vaikea, koska mun moodit voivat yhdenkin päivän aikana muuttua tosi paljon. Yleensä kuuntelen moodiin sopivaa musaa. Nyt on rauhallinen aamu, ja korvissa soi JP Saxen uusin albumi. Todella moni tekee mielenkiintoista musiikkia tällä hetkellä.”

Mist sä tuut?
“Mä olen Kiki, oikealta nimeltäni Petra. Olen tällainen kohta 25 vuotta täyttävä, suuresti haaveileva ja elämää pohtiva tyyppi. Asun tällä hetkellä Helsingissä. Unelmani on pienestä asti ollut tehdä musaa ja toteuttaa itseäni.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
“Pienestä asti mun haave on ollut olla laulaja. Joskus teinivuosina se ajatus konkretisoitui, että haluan oikeasti tehdä musiikkia ja purkaa lauluihin niitä fiiliksiä, joista en osannut puhua. Niin se on vieläkin.”

Musiikillinen esikuvasi?
“Tämä on myös vaikea, koska niitä on niin hirveän monia! Mutta vahvasti muistan, miten luukutin mun huoneessa Christina Aguileran 2000-luvun alun biisejä. Lauloin ja tanssin mukana, ja halusin olla kuin hän!”

 

Kuva: Nicklas

 

Supervoimasi?
“Hmm. Ehkä sellainen tietynlainen rehellisyys, ja vahvuus olla herkkä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, mihin siinä rakastuisit?
“Tietynlaiseen kaihoon ja herkkyyteen, joka on samalla kaunista ja vahvaa. Koen olevani positiivinen ihminen, mutta uppoudun helposti synkkyyteen, josta salaa myös vähän nautin. Ehkä myös tummanpuhuva ääneni voi puhutella kuuntelijoita.”

Kiki?
“Kuvailisin musiikkiani vahvaksi ja herkäksi. Kirjoitan laajasti aidoista fiiliksistä elämän ylä- ja alamäissä. Ihmisyydestä ja rakkaudesta. Artistina mulle on tärkeintä se, että teen asioita täydellä sydämellä, ja että olen rehellinen itselleni. Ja se, että osaisin nauttia joka hetkestä.”