Sieluja herättämässä – haastattelussa Roihuvuoren seuraava iso nimi Ege Zulu

Ege Zulu kannattaa panna muistiin.

Eemeli Pirttimaa

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Ville Veikka, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on PME:n uusin kiinnitys, lyyrisiä pommeja tiputtava Ege Zulu. Roihuvuoresta ponnistava räppäri julkaisi Swengari-debyyttialbumin aiemmin tänä vuonna. Albumilta löytyvästä Valmiina futaa -kappaleesta julkaistiin kesällä remix yhdessä Gettomasan kanssa. Näitä ennen hän on kasvattanut suosiotaan freestyleräpeillään, sekä Swengari-videosarjallaan.

Nyt muusikko on uuden edessä. Rumballe hän kertoo musiikistaan ja siitä, miten iso vaikutus Asalla on ollut hänen uraansa.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Kuulokkeissa soi kongolaisen artistin Fally Ipupan kappale nimeltään Mabele. Kuuntelen tosi paljon vain kongolaista musaa. Oon päässyt viimevuosina tutustumaan omaan heimoon, niin kuuntelen 90 prosenttia heimomusaa ja ranskalaista.”

Mist sä tuut?
”Mä olen Ege Zulu aka Herra Swengari. Tulen Itä-Helsingin Roihuvuoresta. Olen hoppari, päädyin tähän tiehen kun löysin Asan aka Avaimen.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Esiintyminen on aina ollu mulle semmoinen, mistä oon tykännyt. Kaikki mitä mä teen ja miten teen – yritän aina viihdyttää. Mä haluan tehdä tätä ja esiintyä joka puolella.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Mun isoin esikuva musiikissa on Asa, koska Asan musiikki ei ikinä ollut tyypillistä räppiä. Sen kuulee mun musasta välillä, että mä painotan sanoja niin kuin se ja toivon, että seuraava Roihikasta tuleva räppäri muistaa käyttää näitä samoja tekniikoita, niin pidetään yllä roihikalainen juttu.”

Supervoimasi?
”Mä uskon, että mä oon sielujen herättäjä. Mä erotun sillä, että sanon suoraan asiat.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Rakastuisin mun tanssiliikkeisiin ja rytmiin. Mun musiikissa on vain faktaa eli sitä mitä mä näen. Kun loppupeleissä meitä on miljoonia samanlaisia, niin ne samaistuu mun musiikkiin.”

Ege Zulu?
”Mä kirjotan semmosista aiheista, mitkä on tosi lähellä minua, niin kuin ystävistä ja frendeistä. Aina ku mä teen musiikkia, mä koetan auttaa itteeni niillä sanoilla ja fiiliksillä. Se on paras tapa auttaa muita – auta itteäsi.”