”Haluaisin toki tehdä iloistakin musiikkia” – haastattelussa Ville Veikka

Ville Veikka inspiroitui Ed Sheeranista.

25.09.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli La Haka, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Sonyn uusi kiinnitys Ville Veikka. Veikka kertoo inspiroituneensa aikoinaan Ed Sheeranista, mutta nyt lähestyy musiikkia omalla tyylillään.

Tsekkaa laulajan haastis ja uusi single Aina kun lähet alta.


Mikä soi napeissa just nyt?
”Oon kuunnellut viime aikoina pitkästä aikaa paljon uutta ja vanhempaa indie rockia. Etenkin Glass Animalsin Dreamland-albumi on soinut jo kesästä asti paljon napeissa. Sillä albumilla on jotenkin tosi kiva ilmassa leijuva tunnelma ja oma maailmansa.”

”Albumeita joiden julkaisusta oon innostunut tosi paljon tänä vuonna ovat myös Billie Eilishin ja Olivia Rodrigon uudet albumit. Molemmat yllätti mut erittäin positiivisesti rehellisyydellään. Koetan kuunnella paljon uutta musiikkia ja syksy onkin siihen hyvää aikaa, kun uutta musaa julkaistaan tosi paljon!”

Mist sä tuut?
”Olen tätä nykyä Helsingissä asuva indiehtävää suomipoppia tekevä artisti. Oon tehnyt omaa musaa jo monta vuotta ja julkaisin ekan singleni Ville Veikka -artistinimellä vuoden 2020 keväällä omakustanteena. Biisi otettiin hyvin vastaan ja sen myötä myös Sony Music kiinnostui mun jutuista ja sain heiltä levytyssopparin.”

”Sittemmin oon päässy viimeisen vuoden aikana tekee musaa yhdessä tosi lahjakkaiden ihmisten kanssa ja ettimään mun omaa juttua ihan uudella tavalla. Biisejä on syntynyt paljon ja nyt julkastu Aina ku lähet on näistä ensimmäinen julkaisu. Tää kyseinen biisi on tehty about vuosi sitten yhdessä Kalle Lindrothin ja Joonas Angerian kanssa.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”En muista yhtäkään yksittäistä hetkeä. Enemmänkin tähän on johtanut pitkään kestänyt halu tehdä lisää musiikkia. Muistan tosin monella keikalla ajatelleeni, kuinka siistiä olisi joskus itse olla lavalla, mutta artistius on tapahtunut pikku hiljaa biisi kerrallaan. Mun artistius myös varmasti kehittyy vielä pitkään … mulla on vielä paljon opittavaa ja koettavaa edessä päin.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Vuosien varrella on tullut vastaan lukuisia kappaleita, artisteja ja bändejä, jotka ovat muuttaneet täysin kaiken mitä ajattelen musiikista. Ehkä suurimman vaikutuksen teki aikoinaan Ed Sheeran ja etenkin Youtubesta katsomani livevedot.”

”Vaikka en nykyään kuuntelekaan Ed Sheeranin musiikkia paljoa, enkä välttämättä halua tehdä enää samanlaista musiikkia kuin hän, niin vaikutti hänen tekemisensä erittäin paljon siihen millaista musiikkia aloin alunperin tekemään.”

”Lisäksi innostuin hänen livenä käyttämästä looppedaalista ja ostin sellaisen itsekin. Olen kirjoittanut paljon musiikkia loop-pedaalin kanssa testailemalla. Muutenkin sen kanssa leikkiminen on opettanut todella paljon. Ed Sheeran vaikuttaa nykyään omassa musassani ehkä lähinnä siinä, että opin aikoinaan erittäin paljon laulamisesta, soittamisesta ja ylipäänsä musiikista matkimalla häntä. Perintönä hänen musiikistaan jäi ehkä myös eräänlainen tarinallisuus teksteihini.”


Supervoimasi?
”Supervoimakseni sanoisin herkkyyden ja aitouden sanoituksissa ja laulusaundissa. En tiedä ovatko ne varsinaisesti sellaisia asioita joilla erotun muista, mutta uskon että ne ovat suurimmat vahvuuteni.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Luulen että ihastuisin eniten vain siihen, että se on valmista eikä enää pelkkiä demoja kännykällä ja visioita pääkopassa. Itse musiikissa ihastuisin varmaan sanoituksiin sekä laulusaundiin.”

Ville Veikka?
”Kirjoitan biisejä monenlaisista aiheista, mutta tavanomaisesti tietynlainen melankolia ja herkkyys leimaa näitä aiheita ja tekstejä. Haluaisin toki tehdä iloistakin musiikkia, mutta ainakin tähän mennessä se on tuntunut jollain tavalla haastavammalta.”

”Ennen mulle oli omassa musiikissa tärkeintä tehdä sellaisia biisejä, joita haluan itsekin kuunnella ja jotka ovat itselle oikeesti merkityksellisiä. Tää tosin muuttui jonkin verran ekan julkasun jälkeen, kun huomasin että mun musiikki voi olla myös muille ihmisille tärkeetä. Se oli uskomattoman hienoa huomata. Nykyään mulle onkin omassa musassa tärkeetä myös se että muutkin ihmiset kuin minä voi löytää jotain samaistuttavaa mun biiseistä.”

Lisää luettavaa