Suvi Isotalo: ”Seuraavan levyn kappaleilla vallitsee unenomainen pelon maailma”

08.03.2011

Normaalisti pianonsa takana piileksivä balladitunnelmoija Suvi Isotalo kertoo, että syksyllä julkaistava kakkoslevy lipeää välillä suoranaiseksi ambientiksi. Albumin äänityksiä väläyttävällä videolla kuullaan vielä debyytille uskollisia äänimaisemia.

Kuva: Nauska

Viime keväänä Rumban Nousussa-palstalla esitelty laulajatar Suvi Isotalo työstää paraikaa uutta albumiaan. Syksyllä julkaistavan P.S. Maj’lle -nimisen levyn (?!) äänityksistä julkaistiin helmikuun lopussa pieni making of -videopätkä, jonka mukaan taattua tavaraa olisi tulossa: jouset soivat, Isotalon ääni leijailee haikeasti ja keskellä studiota komeilee R-Kioskin kokoinen flyygeli.

Isotalo kuitenkin kertoo, että videosta näkyy vain puoli totuutta. Uusi levy on hänen mukaansa ”paljon edeltäjäänsä synteettisempi” – jopa siihen pisteeseen asti, että nainen ja piano -konseptista livetään välillä suoranaisen ambientin puolelle.

”Siellä on mukana paljon syntikoita, ja laululla ollaan tehty kaikenlaisia synamaisia juttuja. Myös sähkökitaraa kuullaan aiempaa enemmän. Aika monilla kappaleilla irtaudutaan perinteisestä triopohjaisesta livesoitosta”, Isotalo kuvailee.

”Tuolla videolla näkyy ekan levyn tyylisiä kappaleita lähinnä siksi, että kamerat kävivät studiolla justiinsa sellaisina parina päivänä, kun äänitimme perinteisempia pianobiisejä.”

Edellisen, Matti Johannes Koivun tuottaman Jollet rakasta -levyn aikoihin tehdyssä haastattelussa Isotalo kertoi innostuneensa kollegansa Yonan sadunomaisesta tyylistä, ja haaveilevansa kokeilevansa vastaisuudessa jotain samanlaista.

Aivan näin ei uudella levyllä käynyt. Yonan sijasta sen vaikuttimena ovat Twin Peaks ja Angelo Badalamenti.

”Levyn sanoituksissa käsitellään paljon pelkoa, monessakin eri mielessä. Se ei käsittele mitään tiettyä pelkoa, vaan monilla biiseillä on sellainen unenomainen pelon maailma. Toisaalta joissain kappaleissa on myös selkeän lohdullisia sävyjä.”

”Uuden levyn suhteen toivon, että pääsisin sen myötä esiintymään enemmän bändin kanssa. Edellisen albumin jälkeen olen keikkaillut paljon yksikseni, mutta uuden levyn ambientjuttuja ei oikein voi soolona edes toteuttaa, joten siinä suhteessa on tiedossa muutoksia.”

www.myspace.com/suviisotalo

Lisää luettavaa