Swans, The Mentors, GG Allin, Carpenter Brut… – Night Visionsin musaleffatarjonta on mielenkiintoinen

Elokuvafestivaalilla nähdään myös musiikkidokumentteja.

23.10.2019

Night Visions järjestetään 20.–24. marraskuuta helsinkiläisissä elokuvateattereissa. Kauhun, scifin ja kulttileffojen ohella elokuvafestivaalilla nähdään useita musiikkielokuvia. Jo aiemmin julkistetun, Bay Area -thrashin maailmaan sukeltavan, Alan Dubinin ohjaaman Murder in the Front Row -dokumentin lisäksi ohjelma täydentyy erittäin kiinnostavilla leffoilla.

Where Does a Body End? on ylistystä kerännyt dokumentti Swans-pomo Michael Girasta. Ohjaaja Marco Porsia seurasi Swansia lähietäisyydeltä viiden vuoden ajan ja kertoo nyt jatkuvassa muodonmuutoksessa olevan yhtyeen ja sen intensiivisen johtajan tarinan.

The El Duce Tapes yrittää ottaa selvää pahamaineisen shokkirock-yhtye The Mentorsin provokaattorista Eldon ”El Duce” Hokesta. Dokumentin on ohjannut Rodney Aschner, joka tunnetaan etenkin arvostetusta Hohto-elokuvan tulkintoja käsittelevästä dokkarista Room 237.

Blood Machines on ”jatko-osa” Carpenter Brutin musiikkivideolle Turbo Killer. Luvassa on psykedeelinen ja intergalaktinen cyberpunk-trippi, jossa synthwavea ei säästellä. 50-minuuttisen scifileffan on ohjannut mainitun musiikkivideonkin taustalla ollut Seth Ickerman, eli työpari Raphaël Hernandez ja Savitri Joly-Gonfard.

Yllä mainitut elokuvat ovat osana festivaalin varsinaista ohjelmistoa. Lipuista ja esitysajoista lisätietoa löytynee piakkoin Night Visionsin kotisivuilta.

Night Visions järjestää myös etkonäytöksen lauantaina 26. lokakuuta kello 18. WHS Teatteri Unionissa esitetään ensimmäistä kertaa Helsingissä valkokankaalla nähtävä The Allins – One Hell of a Family. Sami Saifin ohjaama dokumentti jatkaa siitä mihin GG Allinista aiemmin tehty Hated-dokkari jäi. The Allins – One Hell of a Family kartoittaa nimensä mukaisesti edesmenneen GG:n suhdetta veljeensä Merleen ja sekoiluun varsin ymmärtäväisesti suhtautuvaan äitiin Arleta Bairdiin. Haastatteluita, arkistomateriaalia, öykkäröintiä ja sikailua.

Lisää luettavaa