”Tää laulu on meidän tapa sanoa, että me nähdään teidät” – Ellinoora ja Juha Tapio julkaisivat yhteiskappaleen hiljaisista sankareista

Kappale sai ensiesityksensä Linnan juhlien jatkoilla.

07.12.2019

Ellinoora ja Juha Tapio julkaisivat tänään 7. joulukuuta yhteiskappaleen Hiljaisii heeroksii. Kappale kuultiin ensi kertaa livenä eilen itsenäisyyspäivänä Linnan juhlien jatkoilla. Voit kuunnella kappaleen uutisen lopusta.

Ylen tekemässä kyselyssä suomalaisten sankareiksi osoittautuivat hiljaiset arjen sankarit, jotka tekevät asioita toisten hyväksi kiitosta odottamatta. Tätä teemaa käsittelee myös kaksikon yhteiskappale. Laulun nimessä oleva heeros-sana on muinaiskreikkaa ja tarkoittaa sankaria, puolijumalaa.

Mariska on osallistunut kappaleen sanoitusten viimeistelyyn. Kappaleen tuottajana toimi puolestaan Samuli Sirviö.

Ellinoora kuvailee kappaletta seuraavasti:

”Hiljaisii heeroksii on laulu ihmisille. Viimeisten vuosien aikana oon saanut nähdä melkoisen läpileikkauksen ihmisten elämästä, niin musiikista saadun palautteen kuin kiertue-elämän kautta. Oon saanut kuulla monenlaisia tarinoita ja tavata erilaisia suomalaisia ihmisiä eri puolilla maata. Ihmiselämän yks tärkeimmistä teemoista on tulla nähdyksi, kohdatuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on. Pop-kappaleen mitta, n. 3 minuuttia on tietysti lyhyt aika sanoa isoja asioita, mutta mulle tuli tunne, että tän biisin kohdalla me onnistuttiin siinä. Tää laulu on meidän tapa sanoa, että me nähdään teidät”

Juha Tapio puolestaan kommentoi kappaleen tekoprosessia seuraavin sanoin:

”Biisin tekeminen oli helppoa ja kivaa, oli hienoa huomata että on toisen tekijän kanssa musiikillisesti samoilla taajuuksilla saman tien. Vaikka tehtävänanto oli kunniakas ja haastava niin itse tekeminen oli varsin rentoa ja paineetonta.

“Oli ilo ja kunnia saada tehdä Juha Tapion kanssa musaa. Hän on sellainen ikuisuusbiisien mestari. Meidän ajatukset klikkasi yllättävän hyvin yhteen heti ensimmäisessä kirjoitussessiossa. Musantekemisessä on parasta kun tekohetkellä riisutaan kaikki meriitit ja tittelit pois ja tehdään vaan”, Ellinoora kertoo.

Lisää luettavaa