Tähtiportti julkaisee uuden levyn – Perttu Häkkisen poismenon myötä yhtye on nyt trio

Tähtiportti julkaisee uuden albumin.

Tähtiportti julkaisee uuden levyn Abiristeily.

Vaan miksi Tähtiportin uuden albumin nimi on Abiristeily? Albumin tiedote kertoo syyksi seuraavaa:

”Tutustutaan aluksi kahteen faktaan, joiden kautta päädymme lopulta löytämään vastauksen edellä mainittuun kysymykseen.

1. Tähtiportti on Perttu Häkkisen (1979–2018) kuoleman jälkeen trioksi kutistunut yhtye, jossa soittavat Albert Wichfinder, Stiletti-Ana ja Vilunki 3000.

2. Abiristeily on tiettävästi suomalaisessa kulttuurissa 1980-luvulla syntynyt konsepti, jossa Itämerellä seilaava risteilyalus täytetään ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvilla teineillä. Risteilyllä he heittäytyvät viettiensä ohjaamiksi, nauttivat hetkestä ja ravitsevat itseään bailumusiikilla ja alkoholilla”, tiedote kertoo ja jatkaa:

”Tässä vaiheessa abiristeilyä täytyy tarkastella metaforana. Abiristeilyn voi hahmottaa välitilana, jossa ihminen elää siirtyessään nuoruudesta aikuisuuteen. Silloin ihminen elää unelmoiden, vapaana vastuusta ja velvollisuuksista, eikä mikään ole hänelle mahdotonta. Krapulat eivät tunnu krapulalta, ajatus elämän rajallisuudesta vaikuttaa järjenvastaiselta, eikä mikään unelma ole liian suuri.

Perttu Häkkinen avasi Abiristeily-metaforaa keväällä 2016 äänitetyssä Radio Wyrd -podcastissa seuraavasti:
“Abiristeilyhän on tietynlainen käännekohta elämässä. 21-vuotiaana suomalainen mies joko menettää tai saa otteen elämästä – ja tämä on tilastollisesti todistettu. Abiristeilystä 21 ikävuoteen on aikaa pari kolme vuotta, ja silloin tulevaisuuden usko ja katteettomat kehitysoptimistiset ajatukset ovat vahvasti läsnä.”

Elämän raadollisuus paljastuu ihmiselle vasta myöhemmin, ja siksi Tähtiportin 10.5. julkaistava Abiristeily -albumi käsittelee myös yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Levyllä Tähtiportti uudistaa tuttua elektronista instrumentaatiotaan rummuilla, bassolla ja kitaralla.”

Kuuntele Abiristeily I -niminen single alta. Koko albumi ilmestyy toukokuun 10. päivä.

Yhtyeen Facebook-sivuille päsäet tästä.