Tältä kuulostavat maailman striimatuimman räppärin jämäbiisit

Drake julkaisee uuden albumin kesäkuussa – nämä kappaleet eivät sille levylle mahdu.

02.05.2020

Draken Thank Me Later -debyyttialbumista tulee kuluneeksi kesäkuussa jo kymmenen vuotta. Albumin julkaisusta lähtien räppärin voi luonnehtia pysyneen pulssilla mitä tulee nousemiseen mainstream-musiikin terävimpään kärkeen. Mentorinsa Lil Waynen suojista Drake on kasvanut kansainvälisesti jättimäiseksi räppäriksi, ollen viime vuosikymmenen striimatuin artisti.

Suosiota selittää se, että Take Care -albumilla lopullisen läpimurtonsa tehnyt artisti ei ole vetäytynyt tauolle varsinaisesti kertaakaan, jos katalogia katselee. Viime vuonna ilmestyi erinäisistä b-raidoista ja muista tutkan alle jääneistä, mutta etukäteen julkaistuista kappaleista koostettu Care Package -kokoelma. Uusia kappaleita hän julkaisi kolme ja vieraili useilla biiseillä. Vuoden 2019 voi siis luonnehtia olleen lähimpänä taukoa, vaikka volyymi pysyikin edelleen kovana.

Tänä vuonna räppäri on ehtinyt julkaisemaan jo kolme musiikkivideota, joista viimeisin, Toosie Slide, nousi valtaisaksi hitiksi. Nyt kanadalainen on ”pistänyt pihalle” Dark Lane Demo Tapes -mixtapen, jolta myös mainittu single löytyy.

Instagramissa Drake kertoo mixtapen koostuvan erinäisistä vuodetuista biiseistä, muutamista uusista, sekä Soundcloud-tilillä julkaistuista kappaleista. Vuodetuista biiseistä puhuminen tukee teoriaa siitä, että osa kappaleista olisi vuodettu tarkoituksella.

Mixtapesta saa myös sen käsityksen, että siellä koetetaan kepillä jäätä. Miten yleisö ottaa vastaan esimerkiksi Landed-biisin, jolla räpätään uudella, kiukkuisella tyylillä. Pain 1993 taasen on hieman usvaisempi biisi, jollaista on kuultu biisillä vierailevan Playboi Cartin tuotannossa. Mahdollisesti biisien vastaanotto antaa pelivaraa seuraavan levyn koostamiseen.

Tulevan albumin on määrä ilmestyä kesällä, tarkempaa julkaisupäivää ei ole kerrottu. Kuuntele alta näytteitä mixtapesta. Nämä biisit eivät siis levylle mahtuneet.Lisää luettavaa