”Tämä on meidän bändin toteemivuosi” – LCMDF tulee ryminällä takaisin, katso uusi video

Rumban Suomen ensinäytössä uusi video, johon kytkeytyy mielenkiintoinen tarina.

Pop-duo LCMDF tekee paluun ja tyylillä. Another Sucker on räväkkä kappale, joka luo ensimetrit vuodelle, jota yhtye kutsuu toteemivuodekseen. LCMDF piti taukoa, mutta tänä vuonna yhtyeeltä voi odottaa paljon. Lue alta LCMDF:n tunnelmat ja näkemykset, sekä tutustu siihen tärkeimpään, eli uunituoreeseen musiikkivideoon.

Mistä uudessa kappaleessa ja videossa on kyse?

”Another sucker on tarina oman vision läpipuskemisesta, silloin kun ympärillä on paljon ihmisiä jotka yrittävät sanoa sinulle mitä sinun pitäisi olla ja miltä sinun pitää kuulostaa. Me tehtiin jonkun verran tutkimusta siitä miten naispuolisia artisteja kuvataan musiikkivideoissa ja haluttiin tehdä jotain erilailla. Another Sucker musavideossa ja kansikuvassa me ollaan käännetty selkämme alalla vallitseville odotuksille ja kauneusihanteille. Videon teki kanssamme Helsinkiläinen Veli Creative ja kuvittaja Luka Appelberg.”

”Musikaalisesti biisi on meidän bändille tyypillisten hullujen synariffien renesanssia. Ollaan inspiroiduttu paljon ranskalaisesta tummanpuhuvasta elektrosta ja haimme biisiin indie dance -tanssittavuutta ja crossover pop -asennetta. Hioimme vokaalisoundia pitkään ja kuoron seasta löytyy myös persoonalisempia ottoja, esimerkiksi oopperalaulu-otto, kuiskaus ja täysillä huudettu metal-huuto. Kaikki nämä yhdessä tekivät kuorosoundista täydellisen.”

Millainen on LCMDF vuonna 2018?

”Meissä on se sama asenne kun silloin kun breikattiin teineinä, mutta yhdistettynä ammattitaitoon ja vahvaan taustatiimiin. Tämä on meidän bändin toteemivuosi.”

Olette olleet tauolla tämän yhtyeen kanssa. Mitä tauon aikana on tapahtunut ja mitä siitä on jäänyt käteen musiikki silmällä pitäen?

”Me tarvittiin pieni breikki Rookien jälkeen. Oltiin tehty paljon biisinkirjoitus-sessioita eri tuottajien kanssa, ja tunnettiin, ettei homma kuulostanut enää meiltä. Vähän niin kuin rutistaisi viimeisen hammastahnan tuubista. Meidän bändin ydin ja voima pitää lähteä meidän omasta kirjoittamisesta ja soundimaailmasta, joten otettiin meidän demot ja työstimme niitä eteenpäin.”

”Sitten mentiin biisien ja vision kanssa Grind studiolle Kalasatamaan, missä demoista syntyi talvella 2016-2017 levy, joka me tuotettiin yhdessä Leo Jupiterin kanssa. Yhdessä niistä rakentuu juuri se hieman kieroutunut soundi mitä haimme. Lähetettiin valmis levy Tukholmaan, missä meidän hommasta innostuttiin ja nyt meidän musaa julkaisee Playground Music Sweden.”

”Tän ohella ollaan kirjoitettu paljon valtavirtapoppia muille saksalaisten tuottajien kanssa, valmistuttu taidekoulusta ja ehditty tehdä paljon yhteistyöproggiksia muun muassa Pykärin ja Rony Rexin kanssa.”

Kerroitte olevanne valmistelemassa uutta levyä, millainen siitä on tulossa?
”Tuleva levy tulee olemaan tarina vastoinkäymisistä ja niiden voittamisesta. Ollaan soitettu paljon DJ-settejä viime vuosina, ja tulossa on murheellinen bile-levy. Monet biisit sijoittuvat klubille, joka on paikka missä me ollaan koettu sydänsuruja, euforiaa ja sosiaalista ahdistusta.”