Tämä suomalaisartisti joi ensimmäisen kerran harmaata ruotsinlaivalla kahdeksantoista ikävuoden tienoilla – nyt laulaa lonkerosta

Stig teki paluun. Tässä uusi single!

11.01.2019

Stig on palannut!

Vuoden lopussa Stig Doggin eläkkeelle saatellut Stig palaa parrasvaloihin viime yönä julkaistulla Lonkeronvärinen taivas -singlellä. Biisi on ensimmäinen kappale syksyllä julkaistavalta pitkäsoitolta. Edellinen Stig-single Korjaan sut julkaistiin kesällä 2017.

Rumba otti yhteyttä Stigiin uuden kappaleen tiimoilta. Biisin kuulet haastattelun alta.

Kerrot kappaleesta tiedotteessa näin: ”Harmaudessa on jotain turvallista ja lämmintä. Se on kuin pumpulipeitto joka lämmittää sydänsuruissa ja jonka alla voi haaveilla suuresta rakkaudesta.” Missä vaiheessa harmaus muuttuu mielestäsi kaiken alleen pettäväksi pimeydeksi? Voiko liika olla jopa Stigille joskus liikaa?

”Olin tossa loppusyksystä kolme viikkoa Japanissa ja palasin sieltä juuri synkimpään aikaan Suomeen. Pakko myöntää, että reissun jälkeen meni kyllä tovi totutellessa ja tuli kelattua talviasunnon hankkimista jostain nahkealehtiseltä vyöhykkeeltä. Toi voi kyllä johtua myös neljänkympin kriisistä koska aikaisemmin en ole paljoakaan säistä välittänyt.”

Pitäisikö viinit saada maitokauppoihin ja supermarketeihin?

”Kansanterveyden uhallakin joo.”

Milloin suhteesi tuohon jumalaiseen, kovin suomalaiseen ja Anthony Bourdainin inhoamaan esanssiin eli Lonkeroon alkoi? Milloin maistoit sitä ensimmäisen kerran?

”Varmaan ruotsinlaivalla kahdeksantoista ikävuoden tienoilla. Lonkeroa tulikin pitkään nautittua vain risteilyllä tokan aamun aamupalana.”

Mikä on oma suosikkilonkerosi ja miksi?

”En viitsi lähteä mitään tiettyä merkkiä mainostamaan, mutta kyllä en pidä niistä käymisteitse valmistetuista. Todelliset lonkeron ystävät osaa ehkä tosta päätellä. Jotain ihan ok pienpanimotuotteitakin olen maistanut.”

Mitä mieltä olet makulonkeroista?

”Mä en oo hirveän avoin tollasille kokeiluille. Vähän sama kun vaikka hupullinen kauluspaita. Ei jatkoon.”

Lisää luettavaa