Tämän gaalan voittajia eivät levy-yhtiöiden markkinavoimat sanele – Femmagaala siirtyy Lahteen!

Femmat tulevat taas.

16.01.2019

Lauantaina 2. helmikuuta ns. räjähtää Femmagaalan suhteen. Ensimmäistä kertaa vaihtoehtogaalan historiassa pääkaupungin kirkkaat valot vaihtuvat Suomen Chicagona tunnettuun kaupunkiin ja Möysän musaklubiin. Kyllä, Femmagaala järjestetään tänä vuonna Lahdessa!

”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Tämä on meiltä hyppy tuntemattomaan Lahden oman pojan Janne Ahosen hengessä”, Femmagaalan organisaatiolautakunta perustelee päätöstä uudelle bilekaupungille.

Tämän vuoden Femmagaalassa esiintyvät mediamaailmaa järisyttäneen sensuurikohun keskelle viime vuoden lopulla ajautunut punkyhtye Huora, Suomen veikeimmät ja räävittömimmät keski-ikäiset räppärit eli MC Taakibörsta sekä Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä tunnetun rumpalin Toni Välitalon uusi humppabändi Taikasydän.

Luonnollisesti Femmagaalan lahjomaton tuomaristo on kokoontunut jälleen yhteen ja löytänyt palkittavakseen viime vuoden kotimaisesta musiikkimaailmasta ne kiinnostavimmat, rohkeimmat ja omaperäisimmät artistit ja yhtyeet.

Toisin kuin eräässä toisessa (aivan sattumalta samaan aikaan) järjestettävässä musiikkigaalassa, Femmat jaetaan tänäkin vuonna vain ja ainoastaan taiteellisin perustein. Kukaan gaalatuomariston jäsenistä ei ole mukana edistääkseen omaa tahoaan tai levy-yhtiötään, eikä palkittujen kohdalla tuijotella myyntilukuja.

Femmagaala – artistien ja yhtyeiden eikä levy-yhtiöiden kvartaalitalouden asialla jo vuodesta 2004!

Eli kuten vanha Femma-sanonta kuuluu: ”Vaikka artisti ei olisikaan myynyt kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla.”

Illan aikana jaetaan myös kunniamainintoja arvostettujen tahojen toimesta.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa