Yksi vuoden parhaita levyjä ja neljä muuta syytä, miksi The Horrorsin keikalle kannattaa mennä

The Horrors esiintyy Tavastialla torstaina 23.11.

22.11.2017

The Horrors esiintyy Helsingin Tavastialla huomenna 23. marraskuuta. Pirteän, mutta samalla niin sumuisen The Horrorsin syyskuussa julkaisema V-albumi on bändin parhaimmistoa, ellei paras levy ja yhtye onkin saatu tänne täydellisessä vaiheessa. Nyt biisejä on ehditty harjoitella kunnolla ja odotettavissa on kova keikka.

Päätimme keikan kunniaksi listata viisi syytä, miksi The Horrorsia ei pitäisi missään nimessä jättää väliin. Nyt kannattaa olla tarkkana, ettei myöhemmin sitten kaduta.

1. Olemme varmoja, että kun musiikkimediat ympäri maapalloa julkaisevat listauksia vuoden parhaimmista levyistä, niin V keikkuu kärkisijoilla. The Horrors on on onnistunut loihtimaan paketin, joka ei todellakaan pelota. Esimerkiksi brittilehti Guardian antoi täydet viisi tähteä ja povaa yhtyeen viidennen albumin olevan se, joka sinkoaa The Horrorsin isojen nimien joukkoon. Alla musiikkivideo uusimmalta albumilta löytyvästä Something to Remember Me By -singlestä.

2. The Horrors heittää hyviä keikkoja eikä yhtyettä ole Suomessa vielä nähty; Flow-esiintyminen vuonna 2014 peruuntui viime metreillä. Keikoillaan yhtye seikkailee samoissa maailmoissa kuin levyillään. Luvassa on synkkiä hetkiä, mutta myös pirteitä tunnelmia. Tavastia miljöönä tuo todennäköisesti yhtyeestä parhaimmat puolet esiin ja The Horrors Tavastian yleisöstä. Katso todiste The Horrorsin livekunnosta alta.

3. The Horrors ei toista itseään. On monesti ongelmallista, jos yhtye jatkaa samaa ja samaa kaavaa. Harva bändi onnistuu herättämään musiikkisnobien mielenkiinnon ensimmäisellä, mutta myös viidennellä julkaisullaan. Se kertoo siitä, että samoja sointuja ei pyöritellä studiolla illasta toiseen. Alla musiikkivideo vuonna 2011 julkaistulta Skying-albumilta löytyvästä Still Life -kappaleesta.

4. The Horrorsia lämmittelee kotimainen Black Lizard. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla on vanha, mutta toimiva sanonta. Black Lizard on liskoillut jo monta vuotta, joten keikkakokemusta on kertynyt. Yhtye kertoo parhaillaan työstävänsä kolmatta levyään, joten kenties keikalla kuullaan uutta materiaalia. Katso Boundaries-kappaleen video alta.

5. Nyt kun aika on oikea, niin The Horrors riittää vientiä. The Horrorsia ei välttämättä nähdä aivan heti Suomessa uudelleen.

The Horrors Helsingin Tavastia-klubilla 23. marraskuuta. Tapahtuman Facebook-sivu löytyy tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa