Tänään Helsingissä kaksi loistotapahtumaa: Kumpulan kyläjuhlat ja Maailma kylässä -festivaalit

Kylähullujen viikonloppu on taas täällä.

Kumpulan kyläjuhlat Maailma kylässä festivaalit Rumba 2016

Musiikin ja löysän meiningin ystäville on tänään Helsingissä tarjolla tolkuton annos herkkua. Perinteiset Kumpulan kyläjuhlat aloittaa ohjelmansa aamu kymmeneltä, ja kaksipäiväinen etnotapahtuma Maailma kylässä käynnistyy Kaisaniemessä yhdeltätoista.

Molemmissa tapahtumissa esiintyy nippu loistoartisteja. Lisäksi molemmat ovat vuodesta toiseen ansioituneet hyvän ruoan, teatterin, käsitöiden ja yleisesti ylilöysän meiningin saralla.

—–

Vuodesta 1991 asti järjestetyt Kumpulan kyläjuhlat on valinnut kattaukseensa jokaiselle jotain.

Kylälavalla on slaavikyykkääjille tarjolla heti aamukymmeneltä Lada Nuevo. Myöhemmin paikalla esiintyy muun muassa Mokoma ja Katri Helena.

Puistolavalla esiintyy ainakin Takatum, Gaspar, Pelle Miljoona ja Anssi Kela. Lisäksi klo 15.30 starttaa paikallisen voimakaksikon Topsun ja Toivon parituntinen spektaakkeli Ääniaalto-show, jolle varaukseton suositus. Kurkatkaa erityisesti show’ssa esiintyvä Jamil Kasper.

Juhlalavalla Tiisu aloittaa klo 16. Illan mittaan lavalla esiintyy myös Atomirotta, Elias Gould, Lieminen ja Jarkko Martikainen. Viimeiset hitaat hoitaa Fredi.

Koko esiintyjälistan ja aikataulut löydät täältä. Tapahtuman sivuilla myös muistutetaan, että kyläjuhlilla saattaa tavata yllätysesiintyjiä katujen kulmissa.

”Sellaista täällä nyt vaan on, että koskaan ei tiedä keitä tänne tupsahtelee soittamaan”, tapahtumasivu linjaa.

—–

Eri maiden musiikki-, ruoka- ja käsityökulttuureita yhteen tuova Maailma kylässä -festivaali aloittaa Kaisaniemessä tuntia myöhemmin, kello 11. Tapahtuma pyrkii herättämään myös keskustelua globaaleista ongelmista ja kehitysyhteistyön tärkeydestä. Musiikin lisäksi lavoilla käydään muun muassa paneelikeskusteluja ja katsotaan dokumentteja.

Maailma kylässä -festivaaleilta kannattaa ottaa koppi etenkin ulkomaisista rytmin mestareista: brittiläinen Asian Dub Foundation, korealainen Idiotape, tanskalais-yhdysvaltalainen Alo Wala ja nepalilainen Kanta dAb dAb eivät varmasti esiinny Suomessa pian uudestaan. Kotimaisista esiintyjistä löytyy Scandinavian Music Group ja Rauhatäti & MC Kajo.

Maailma kylässä jatkuu myös sunnuntaina, jolloin esiintyjinä on muun muassa nigerialainen Bombino, ruotsalainen Looptroop Rockers, ja kotimaisista Mira Luoti ja Teho Majamäki.

Koko ohjelman ja aikataulut löydät tapahtuman sivuilta täältä.

Molemmat tapahtumat ovat ilmaisia.

Eikun löysälle.