Tänään Helsingissä todellinen 1990-luvun hip hop -legenda, jonka tahti se ei ota laantuakseen

DJ Premier tänään Nosturissa.

Muistutuksena teille kaikille hyvän musiikin ystäville: Tänään Helsingin Nosturissa esiintyy todellinen hip hop -legenda, kun lavalla astelee DJ Premier.

DJ Premier nousi hip hopin legendojen joukkoon Gang Starrin toisena osapuolena. 1990-luvulla miehen tuottamien artistien listaus on todellinen kuka kukin on hip hopissa -kavalkadi. DJ Premier tuotti tuolloin muun muassa Jay Z:n, Nasin, Mos Defin ja The Notorious B.I.G.:n levyjä. Nykyään 49-vuotiaan tuottajan tahti ei hidastunut 2000-luvullekaan tultua, ja miehen tuotantolistalta löytyy lähivuosilta niin Snoop Doggin, Kanye Westin kuin D’Angelonkin kaltaisia nimiä.

Keikka tarjoaa muutenkin melkoista erikoisherkkua, sillä mukana hänellä on New Yorkin parhaista jazzmuusikoista kasattu yhtye. Ja aivan kuin tämä ei vielä riittäisi houkuttelemaan hienon musiikin pariin, niin keikoilla kuullaan luonnollisesti DJ Premierin tuottamia kappaleita aina Gang Starrin hiteistä uudempiin klassikoihin.

Lämppärinä keikalla toimii Särre, ellei ole huutanut ääntään pihalle Suomen ja Puolan välistä korismatsia katselleessaan.

Keikan Facebook-sivuille pääset tästä. Alta vähän esimakua illan menosta. Huh.