Tanskalaisartisti Iris Gold rokkaa uudella musiikkivideollaan Helsingissä

Nousussa oleva Gold vieraili alkuvuodesta On the Rocksissa.

Kimi Nordström

Tammikuussa Helsingissä keikkailut tanskalaispoppari Iris Gold on nyt julkaissut musiikkivideon kyseiseltä reissulta. Videolla nähdään On the Rocks -klubilla soitetun keikan lisäksi pääkaupungin maisemia muun muassa Katajanokassa sijaitsevasta maailmanpyörästä käsin.

Musiikkivideo on tehty kappaleelle Planet Cool. Biisi löytyy Goldin viime vuonna julkaistulta samannimiseltä debyyttialbumilta. Kimi Nordströmin kuvaaman sähäkän videon löydät jutun lopusta.

Artisti on toiminut lämmittelijänä muun muassa Taylor Swiftille, Robbie Williamsille sekä Blurille. Lontoossa syntynyt, mutta Kööpenhaminassa kasvanut Gold vietti nuoruutensa hippikommuuneissa vapaa-ajattelijoiden ja flower power -aatteen parissa. Se on auttanut artistia luomaan omaperäisen 60- ja 70-luvun soulia ja r&b:tä sekä modernia poppia sekoittavan tyylin.

”Olen kokenut koko elämäni vastoinkäymisiä. Ne joko tappavat ihmisen tai saavat tämän kukoistamaan. Olen itse päättäny jo nuorena olevani positiivinen, energinen ja määrätietoinen”, artisti kuvailee itseään.