Tanssi henkesi edestä! Suomalaisten diskoharvinaisuuksien jatkoksi harvinaista suomifunkia

Dance for Your Life -kokoelma julkaistiin tänään.

18.05.2018

Svart julkaisi huhtikuussa suomalaisia disko- ja synthpop-harvinaisuuksia niputtavan Satan in Love -kokoelman (lue siitä tarkemmin täältä). Kokoelma saa jatkoa tänään cd:nä ja vinyylinä ilmestyneestä kokoelmasta Dance for Your Life – Rare Finnish Disco & Funk 1975–1986.

Ablumi sisältää 18 disco- ja funk-kappaletta kulttiklassikoista käännöskappaleisiin. Levyn on kuratoinut Satan in Loven lailla dj ja musiikintutkija Mikko Mattlar.

”Todellinen tähtihetki itselleni on lahtelaisen Peak Funktionin ainoan julkaistun biisin ilmestyminen ensimmäistä kertaa vinyylillä, sillä se on tähän asti löytynyt ainoastaan C-kasettikokoelmalta”, Mattlar kertoo.

1970- ja 1980-lukujen kotimaisen tanssimusiikin maailmaan syvennytään muun muassa iskelmälaulaja Anneli Pasasen, pop-laulaja Piritan sekä fuusio-yhtye Björninen Bandin johdolla.

”Dance For Your Life -kokoelmalle on kasattu suomalaisen discon ja funkin alueelta biisejä, jotka ovat 2000-luvulla herättäneet kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla kyseisten genrejen keräilijöiden piirissä”, Mattlar sanoo.

”Suurin osa biiseistä ei ilmestyessään ole herättänyt täällä suurempaa mielenkiintoa, joten monet artistit ovat jääneet tuntemattomiksi, mutta heillä on kuitenkin selvästi ollut taitoa ja näkemystä tällaisen musiikin tekoon.”

Rumballa on ilo tarjota seitsemän näytekappaleen soittolista kuunneltavaksi. Toimikoon se kehotuksena liikuttaa niitä tanssijalkoja kohti lähintä kivijalkalevykauppaa. Molemmat kokoelmat on arvioitu 25.5. ilmestyvässä Rumba-lehdessä.

Lisää luettavaa