Tässä hän nyt on – Popedan uusi laulaja paljastettiin

Olli Paten paikalle.

01.01.2024

Popedan alkuperäisen solistin Pate Mustajärven jättäydyttyä yhtyeestä, laulajan paikalle astuu kansainvälistä uraa tehnyt rock-laulaja Olli Herman. Herman tunnetaan kotimaisen Reckless Loven ja ruotsalaisen Crashdïetin entisenä solistina. Lisäksi hän on tehnyt suomenkielistä soolouraa.

Costello Hautamäki kertoo päätöksestä seuraavaa:

”Pauli Mustajärven ilmoitettua jäävänsä pois yhtyeestä Ratinan stadionin jälkeisellä pysäkillä, aloin miettimään uutta laulusolistia, jonka kanssa jatkaisin Popedan ilon ja valon sanoman levittämistä jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan. Hämmästyttävintä oli huomata, kuinka paljon sain ’työpaikkahakemuksia’ solistin virkaan. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia solisteja. Lisäksi kaverit ja tuttavat ehdottelivat eri solisteja. Kaikkia ehdokkaita puntaroin ja harkitsin, kunnes kohtalo puuttui peliin”, Hautamäki kertoo.

Hautamäki kärsi kesällä flunssasta, jonka takia ääni alkoi häipyä hänen soolokeikoillaan.

”Olli Herman oli käynyt edellisellä viikolla jo laulamassa Popedan Kuopion keikalla Kuuman kesän, joten soitin Ollille ja kerroin, että olisi tällainen hätätilanne. Tulisitko varmuuden vuoksi paikan päälle, jos lauluääni katoaa soolokeikalla? Tsekkaa ja ota haltuun muutamat Popeda-biisit ja tuu mestoille. Keikan jälkeen istuessani takahuoneessa ääni poissa, aloin miettimään, että näinkö kohtalo tarjosi minulle laulusolistin suoraan eteeni. Soitin Ollille ja kysyin, tahdotko?”

Olli Herman oli yllättynyt saadessaan puhelun Costello Hautamäeltä puhelun.

”Olo oli sellainen kuin olisi halolla päähän lyöty, eli pöllämystynyt, hieman ehkä hölmistynyt, mutta samaan aikaan myös erittäin otettu ja imarreltu. Ajattelin, ettei tätä puhelua voinut kukaan vielä hetki sitten kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin vain kävi, että Costello kysyy minua laulajaksi Popedaan. Ei minulla ollut kuin yksi mahdollinen vastaus antaa: Kyllä, tottakai minä tulen.”

Popedan kevään ainoa keikka on Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30.3.2024. Lipunmyynti keikalle alkaa Tiketissä tiistaina 2.1.2024 klo 9.00. Yhtye kiertää myös festivaalilavoja tulevan kesän ajan.

Lisää luettavaa