Teksasin kouluammuskelu järkyttää ympäri maailmaa – Harry Styles lahjoittaa yli miljoona dollaria aseturvallisuuden tukemiseen Yhdysvalloissa

Megatähti lyöttäytyy yhteen tiukempaa aselainsäädäntöä ajavan Everytown for Gun Safety -järjestön kanssa.

Tiistaina 24. toukokuuta Yhdysvalloissa tapahtunut kouluampumistapaus on järkyttänyt maailmalla syvästi. 19 oppilasta ja kaksi aikuista sai surmansa, kun 18-vuotias mies avasi tulen teksasilaisessa peruskoulussa. CNN:n mukaan tiistaina tapahtunut tragedia on kolmaskymmenes tänä vuonna tapahtunut kouluampumistapaus.

Sosiaalisessa mediassa on otettu laajalti kantaa tähän hirvittävään tapaukseen ja Yhdysvaltojen löyhiin aselainsäädäntöihin. Tapaus ei ole jättänyt muusikoitakaan hiljaiseksi: muun muassa Taylor Swift, Madonna ja Olivia Rodrigo ovat puhuneet asiasta julkisuudessa.

Myös laulaja-lauluntekijä Harry Styles julkaisi aiheesta viikonloppuna Instagram-päivityksen.

”Kaikkien muiden tapaan olen aivan maassa lähiaikoina tapahtuneiden joukkoammuskeluiden johdosta, viimeisimpänä tästä Teksasin tapauksesta”, Styles kirjoittaa.

”Pohjois-Amerikan kiertueellani aloitamme yhteistyön Everytownin kanssa, joka tekee töitä aseväkivallan päättämiseksi. Lahjoitamme rahaa heidän toimintansa tukemiseen ja toimimme heidän ehdotustensa mukaisesti. Rakkaudella, H.”

Styles on liittänyt julkaisuunsa tekstin, jonka mukaan ampuma-aseet ovat lasten ja teini-ikäisten pääasiallinen kuolinsyy Yhdysvalloissa. Tekstin lähteeksi on mainittu artistin mainitsema voittoa tavoittelematon Everytown for Gun Safety -järjestö, joka pyrkii ajamaan tiukempaa aselainsäädäntöä ja taistelemaan aseväkivaltaa vastaan.

Stylesin kiertueen järjestäjän Live Nationin tiedotteen mukaan muusikon mainitsema rahalahjoitus tarkoittaa käytännössä yli miljoonaa dollaria. Lahjoitussumma tulee koostumaan sekä artistin itsensä että tapahtumajärjestäjän tekemistä lahjoituksista, jotka rahoitetaan kiertueella saaduista tuloista.

Stylesin elokuussa alkava Love on Tour 2022 -niminen Yhdysvaltain-kiertue kattaa 42 keikkaa, joista jokainen on myyty loppuun. Artistin uusi albumi Harry’s House ilmestyi 20. toukokuuta ja nousi Suomessakin listan kärkeen.

Katso Stylesin päivitys alta.

Lisää luettavaa