Tenacious D coveroi vanhoja rokkibiisejä, tuotot hyväntekeväisyyteen – odotettavissa myös bändin omaa tuotantoa

Tenacious D on tehnyt The Beatlesin ja The Whon biiseistä... noh, omanlaisiaan versioita.

Tenacious D eli Jack Black ja Kyle Gass avaavat Audacyn tuoreessa haastattelussa maailman parhaan rokkibändin kuulumisia.

Miehet ovat työstäneet ”hauskoja cover-versioita” tunnetuista biiseistä pandemian ajan. Blackin mukaan kaksikko oli äänittänyt peräti 18 uutta versiota, mutta heidän lakimiehensä totesi, ettei niitä voi julkaista, sillä se olisi ”kävelevä oikeusjuttu”.

Tenacious D sai kuitenkin luvan muutamalta artistilta, joiden kappaleita he coveroivat. Näin ollen kaksikko saattoi julkaista The Beatlesin biiseistä yhdistetyn You Never Give Me Your Money / The End -medleyn sekä The Whon tuotantoa käsittelevän, ytimekkäästi nimetyn Tenacious D’s The Who Medleyn. Kappaleet voi kuunnella jutun lopusta.

Hienointa covereissa on se, että niiden 7”-vinyylipainoksista saadut tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Muutama viikko sitten ilmestyneen The Who Medley -julkaisun tuotot ohjataan Everytown-järjestölle, jonka tavoitteena on vähentää aseväkivaltaa ja ajaa tiukempia aselakeja Yhdysvalloissa. Kyseessä on sama järjestö, jonka kanssa poppari Harry Styles lyöttäytyi yhteen hiljattain.

Viime vuonna ilmestyneen Beatles-singlen tulot puolestaan ohjataan kansainväliselle Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, joka auttaa sotien, konfliktien ja katastrofien uhreja. Biisi sai kiitosta jopa itse Paul McCartneylta.

Tällä hetkellä keikkailu pitää miehet kiireisenä, mutta vuonna 2018 ilmestyneelle Post-Apocalypto -levylle on luvassa jatkoa.

”Meillä on työn alla uusi levy, mutta emme oikeastaan voi puhua siitä, sillä se on aivan liian voimakas”, Black sanoo haastattelussa ja vitsailee kaksikon käyneen hakemassa inspiraatiota Joshua Treen kansallispuistossa ja tekemässä taikoja aavikolla.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa