Teosto-ehdokkaat ovat tässä – nämä teokset kisaavat 40 000 eurosta

Teosto-ehdokkaat julki.

27.02.2024

Vuoden 2024 Teosto-palkinnon ehdokkaat valittiin vuonna 2023 julkaistuista tai kantaesitetyistä kotimaisista sävelteoksista. Teosto-palkinnon palkintosumma 40 000 euroa voidaan jakaa enintään neljän voittajateoksen kesken. Jos voittajia valitaan vain yksi, on voittosumma 25 000 euroa.

Tänä vuonna ehdokkaina ovat:

Niko Katavaisen ja työryhmän teokset Melon levyllä M<3lo
Outi Tarkiaisen sävellys Polar Pearls, konsertto kamariorkesterille
Minna Leinosen sävellys …And we are rotating with it
Jenni Kinnusen sävellykset ja Jenni Kinnusen ja työryhmän sovitukset Tinyhawk & Bizzarron levyllä Nekorok
Orvokki Oittilan teokset Orvokin levyllä Kasvotusten
Verneri Pohjolan sävellykset levyllä Monkey Mind
Vilma Jään ja Mikko Renforsin sävellykset, Vilma Jään sanoitukset sekä Vilma Jään, Mikko Renforsin, Hanna Ryynäsen ja työryhmän sovitukset Vilma Jään levyllä Kosto

Ehdokkaat valitsi esiraati, johon kuuluivat toimittaja Katri Norrlin (pj), toimittaja, radiojuontaja Laura Vähähyyppä, DJ, tutkija, FT Mikko Mattlar, bloggari Pasi Virtanen alias Jazzpossu sekä toimittajat Sonja Saarikoski, Auli Särkiö-Pitkänen ja Oskari Onninen.

Teosto-palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee viisihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat vuoden 2023 Teosto-palkintovoittajat Tapio Lappalainen, Helmi Kajaste alias Draama-Helmi ja Mikko Sarvanne sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Spotify Suomen editor Ida Karimaa ja MuT, pop-jazzlaulun lehtori ja musiikintekijä Aija Puurtinen.

Lisää luettavaa