The Cult muistelee uudella albumillaan 36 vuoden takaista vierailuaan Suomessa

The Cultin uusi levy toimii.

09.10.2022

Rockyhtye The Cultin odotettu Under the Midnight Sun -albumi on ilmestynyt.

Yhtyeen 11. levyn otsikko ja samanniminen päätöskappale kertovat Suomen yöttömästä yöstä, ”keskiyön auringosta”, jonka yhtye pääsi kokemaan esiintyessään Provinssirockissa vuonna 1986. Kerroimme aiheesta albumin ensimmäisen singlen, Give Me Mercyn ilmestymisen aikoihin heinäkuussa.

”Kello oli kolme yöllä, aurinko paistoi ja paikka oli täynnä kauniita ihmisiä, jotka makoilivat nurmella, pelehtivät keskenään, joivat ja polttelivat”, laulaja Ian Astbury muisteli kokemustaan Blabbermouthin haastattelussa.

35-minuuttinen albumi on saanut positiivisen vastaanoton faneilta ja enimmäkseen todella hyviä arvosanoja. Erityisesti kappaleiden sanoitukset, Billy Duffyn kitarariffit ja Astburyn ajoittain jopa aavemainen tulkinta ovat saaneet kehuja.

”Tämä on hyvä levy etenkin siksi, että yhtyeen keskeisimmät jäsenet todella kuulostavat siltä, että he nauttivat jälleen The Cultissa olemisesta. Astbury laulaa kytevässä nimikappaleessa: ’All will fade in time’. Jonain päivänä heillekin käy niin, mutta Under the Midnight Sunin perusteella siihen on vielä pitkä aika”, Classic Rockin arviossa kirjoitetaan.

Avausbiisi Mirrorin musiikkivideo ilmestyy tulevana keskiviikkona kello 21 Suomen aikaan. Muiden kappaleiden videot voit katsoa alta.

Kuuntele levy alta.

Lisää luettavaa