The Flaming Lips julkaisee uuden biisin ensi vuoden jokaiselle kuulle

28.12.2010

Uudet kappaleet saatetaan julkaista digitaalisesti, vinyylinä tai lelujen kylkiäisinä.

Kuva: Warner

Kappaleiden tarkasta julkaisuformaatista ei ole varmuutta, mutta solisti Wayne Coyne totesi haastattelussa, ettei halua viettää kahta seuraavaa vuotta samojen 13 biisin kanssa.

Projekti käynnistyy tammikuun lopulla, kun Coyne tapaa muut bändin jäsenet ja tuottaja Dave Fridmannin. ”Aiomme käyttää paljon aikaa nauhoituksiin kotonamme, tai missä ikinä liikummekaan”, artisti kertoi Rolling Stonelle. ”Yritämme julkaista uuden biisin joka kuussa ja dokumentoida tekoprosessin, meni siihen sitten pari päivää tai viikko.”

The Flaming Lips julkaisi vuonna 2009 kaksi uutta albumia: Embryonic julkaistiin tavallisessa CD-formaatissa, Dark Side of the Moon -coverlevy taas ensin ainoastaan digitaalisesti. 13 studiolevyn jälkeen Coyne toteaa, että yhtye haluaa nyt tehdä asiat eri tavalla. ”Haluamme yrittää elää musiikkimme läpi sitä luodessamme, sen sijaan, että kyseessä olisi vain tiivistys parista edeltäneestä vuodesta. Suurin kysymys on se, julkaisemmeko biisit vinyylinä, murolaatikoissa vai lelujen kylkiäisinä.”

Kyseessä ei siis välttämättä ole Kanye Westin G.O.O.D. Fridaysin tai Violamusicin kaltainen digitaalinen projekti, vaan kappaleet saatetaan julkaista erilaisina fyysisinä kopioina. ”Eräs tuttuni matkustaa Kiinaan ja Koreaan kuusi kertaa vuodessa, ja teettää paikallisilla tehtailla uusia suunnittelemiaan leluja. Joskus musiikki olisi toimivin kumppani niille.”

Lopulta biisit julkaistaneen myös levymuodossa elokuvan kanssa. ”Kuulostaa vitun isolta duunilta, mutta kyseessä on erilainen tapa käsitellä uusia kappaleita”, Coyne kertoo.

Lisää luettavaa