Thrash metal -yhtye Testament julkisti uuden rumpalinsa: tuttu mies Slayeristä

Gene Hoglanille on löydetty korvaaja.

Bay Area thrash metal -suuntauksen tunnetuimpiin nimiin kuuluva, vuonna 1983 perustettu Testament on paljastanut uuden rumpalinsa. Mies on tietysti Dave Lombardo, jota fanit osasivatkin jo arvailla pestin saajaksi.

Lombardoa voisi kuvailla varsinaiseksi genren uranuurtajaksi, sillä hän on paukutellut kymmenissä yhtyeissä ja projekteissa. Parhaiten hänet tunnetaan legendaarisen Slayerin alkuperäisjäsenenä. Mies erosi bändistä ja liittyi uudestaan lukuisia kertoja, ja ehtipä hän soittaa yhdellä Testament-levylläkin vuosituhannen vaihteessa.

Aggressiivisesta soittotyylistään tunnettu Lombardo astuu Testamentista pari kuukautta sitten lähteneen Gene Hoglanin saappaisiin. Yhtyeessä 90-luvun lopulla ja sittemmin vuodesta 2011 aina viime hetkiin asti soittanut Hoglan jätti bändin kasaantuneiden keikkojen aiheuttamien aikatauluongelmien vuoksi. Yhtye kommentoi, ettei eroon liity mitään negatiivista.

”Emme malta odottaa, että pääsemme jakamaan lavan taas Lombardon kanssa. Hän toi bändiin mieletöntä voimaa The Gatheringilla, ja odotamme innokkaina, millaista uutta väriä hän tuo bändiin tällä kertaa”, Testamentin keulahahmo Chuck Billy kommentoi.

”Uusi” jäsen pääsee kovaan testiin jo hyvin pian, sillä yhtye kiertää Yhdysvaltoja huhti-toukokuussa, ja Euroopan klubeja heinä-elokuussa. Jälkimmäisen kiertueen kattaus vaikuttaa aika mielettömältä, sillä lämppäribändeiksi on valittu niinkin pieniä tekijöitä kuin Death Angel, Exodus ja Heathen. Harmi vain, ettei tämä karavaani näyttäisi pysähtyvän Suomessa saati edes Skandinaviassa.

Nuclear Blastille levyttävä Testament julkaisi viimeisimmän levynsä Titans of Creation vuonna 2020. Tuolloin yhtye nähtiin näilläkin leveysasteilla juuri ennen pandemian räjähtämistä.

Lisää luettavaa