Todellinen happoklassikko ja ”maailman oudoin elokuva” vuodelta 1970 teki paluun Yle Areenaan

Herkkua taas tiedossa!

25.08.2022

Ylen Areena-palveluun on tehnyt pienen tauon jälkeen paluun todellinen happoklassikko eli Alejandro Jodorowskyn kulttiteos El Topo osana Yle Teeman syksyn leffsarjaa.

Leffassa Jodorowsky esittää pääosaa, ja se kertoo (mitä nyt tarinasta ottaa selvää) miehen matkasta maan alle. El Topoa pidetään yleisesti eräänä psykedeelisen elokuvakerronnan merkkiteoksista ja yhtenä ”maailman oudoimmista elokuvista”.

Leffan voi katsoa jo nyt Ylen Areena-palvelusta täältä. Televisiosta se tulee osana Teeman syysohjelmistoa 24. päivä syyskuuta.

Muita mainittavia Yle Teeman syksyn elokuvia ovat muun muassa Suspirian uusi versio, joka ilmestyi vuonna 2018.  Leffan pääosissa nähdään Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Angela Winkler, Renée Soutendijk, Sylvie Testud ja Jessica Harper. Musiikin siihen sävelsi Thom Yorke. Elokuva näkyy Yle Teemalla 11.11., Areenassa sen voi katsoa 30 päivän ajan.

Myös David Lynchin Elefanttimies näkyy osana ohjelmistoa. Vuonna 1980 ilmestynyt elokuva esitetään lauantaina 12.11., Areenassa sen voi katsoa 45 päivän ajan.

Kaikki leffat näet täältä.

Lisää luettavaa