Tool-fanien innokkuus alkaa ärsyttää Tool-johtajaa itseäänkin

28.10.2015

Uudesta Tool-albumista on kehkeytynyt pikkuhiljaa ennemmin meemi kuin realistisesti odotettavissa oleva konkreettinen asia. Viimeksi lokakuun lopun ”Paluu tulevaisuuteen” -päivänä pitkin internetiä näkyi tulevaisuusmatkailijoiden ”nope, still no new Tool album” -vitseistä. Jos sellainen joskus ihan oikeasti julkaistaan, siitä on odotettavissa kunnioitettava myyntimenestys – sen verran innokkaasti levyn perään jaksetaan kysellä.

Ja sehän harmittaa Maynard James Keenania. Puscifer-orkesterinsa kanssa innokkaasti töitä tehnyt Keenan sai taas vastailla Tool-kysymyksiin Phoenix New Timesin haastattelussa, ja joka kerta kun Tool tuli puheeksi, toimittajan mukaan Keenan sulkeutui kuin simpukka.

Harvasanaiset vastaukset kävivät jopa tuskaisiksi. ”Sietämätöntä porukkaa”, Maynard sanoi ilmeisesti Tool-faneihin viitaten. ”Koko homma on ihan naurettava. Retardit. Anteeksi, en voi auttaa heitä. Aivan liian vakavia. Se on jo liikaa. Ottakaa nyt vähän rennommin.”

Haastattelu tehtin osittain Toolin vuoden 2015 ainokaisen keikan tiimoilta, ja Keenan menee niinkin pitkälle, että sanoo loppubändin täytyneen huijata hänet Tool-keikalle.

Lukaiskaapa tuo alkuperäinen haastattelu, kiintoisaa kamaa. Joko Maynardilla on ollut huono päivä, tai sitten uutta Toolia saadaan tosissaan odottaa kauan.

Lisää luettavaa