Töölön Ketterä löysäsi otettaan ja se selvästi kannatti

Brittiräpin ja grimen saralta vaikutteitaan ammentava Töölön Ketterä on vuosien kuluessa alkanut jalostumaan omaperäiseksi yhtyeeksi, jolle on muodostunut oma fanikuntansa. Ketterän tekemisissä voi jälleen havaita muutoksen tuulia, kun duon toinen osapuoli Handshaking on aiempaa enemmän äänessä, samalla kun Töölön Ketterä esittelee aivan uuden atmosfäärin.

22.02.2019

Töölön Ketterä saapui tietoisuutemme Ludoo-singlellä, jolla räpättiin muun muassa kaupan halvimman kahvin juomisesta. Siitä nykäys vuosissa eteenpäin ja flexataan veroprosentin nostamisella. Töölön Ketterä julkaisi tänään Ilmatila-ep:n, josta julkaistiin esimakuna Erilainen luuranko -single, johon myös tässä jutussa viitattiin.

Uusi ep esittelee Ketterästä rennomman ja rauhallisemman puolen. Jos Mylly-albumi oli lähestulkoon pelkkää paahtoa, niin nyt ollaan eri taajuksilla. Ketterän kappaleista usein hyvin tuttu uho on vaihtunut pohdiskelevampaan sävyyn.

Matti 8:n riimit ovat aiempaa elämänmakuisempia, samaistuttavampia. Toki asiat tehdään edelleen selväksi, kuten Väärälle jätkälle -kappaleella, mutta vastapainoksi mietitään omaa jaksamista 8-10 -biisin hengessä.

Ilmatila-ep:n pehmeät soundit luovat Töölön Ketterälle mahdollisuuden laajentaa omaa ydinosaamisaluettaan. Enää kaksikolta ei tarvitse odottaa pelkkää katuporaa, vaan jatkossa voi myös rullata katua pitkin.

Töölön Ketterän holvista löytyy varmasti lisääkin mielenkiintoisia ässiä hihaan. Väärälle jätkälle -kappaletta on esitetty livenä jo parisen vuotta sitten, aika viralliseen julkaisuun on tullut ilmeisesti vasta nyt kypsäksi. Tämä kertoo siitä, että Ketterä on tehnyt monipuolista soundia jo muutaman vuoden ajan. Oikeaa hetkeä tai siis ilmatilaa on vain odotettu rauhallisesti.

Tuotannon saralla ovat Handshakingin lisäksi vaikuttaneet Pianomies, Stick ja 4eva. Vierailijoita ep:lla ovat Deezydavid ja Goucci (JVG-Jare).

Julkkareita vietetään Kuudennella Linjalla perjantaina 22.2. Ilmatila löytyy useimmista suoratoistopalveluista, tsekkaa Erilainen luuranko -video alta.


Lisää luettavaa