Traagisesti kuolleelle Mark Linkousille puuhataan tribuuttilevyä – sinäkin voit vaikuttaa

Sparklehorsen nokkamiehelle puuhaillaan tribuuttilevyä, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikimedia Commons

Sparklehorse-yhtyeestä tunnettu Mark Linkous teki itsemurhan vuonna 2010. Jo pitkään masennuksesta ja lääkeriippuvuudesta kärsinyt muusikko riisti itseltään hengen kolme vuotta sitten ystävänsä asunnon ulkopuolella Knoxvillessa.

Nyt Mark Linkousin ja Sparklehorsen kunniaksi ollaan tekemässä tribuuttilevyä. Koko hyväntekeväisyysprojekti kulkee nimellä Box of Stars, ja tekeillä oleva albumi on nimeltään Last Box of Sparkles. Mukaan ovat lupautuneet jo ainakin Flaming Lips, Mercury Rev, Mark Lanegan, Cowboy Junkies ja lukuisia muita artisteja ja yhtyeitä.

Projektin verkkosivuilla kerrotaan, kuinka levyn julkaisua suunnitellut Jessica Richardson oli kuullut, että esimerkiksi Flaming Lipsiä, Mercury Reviä sekä MGMT-yhtyettä tuottanut Dave Fridmann suunnitteli myös tribuuttilevyä Linkousille. Fridmann oli jopa aloittanut kappaleiden kokoamisen, mutta hän antoi valmiit kappaleet Box of Stars -projektin käyttöön.

Box of Stars kerää Indiegogo-yhteisörahoituksen avulla varoja levyn julkaisua varten. Levyn tuotot lahjoitetaan mielenterveystyöhön.

Mikäli sinä haluat osallistua levyn rahoitukseen, lisätietoja projektista löydät täältä.