Trainspotting -kirjailija Irvine Welsh mukana uudessa acid housen ja ravekulttuurin synnystä kertovassa tv-sarjassa

Trainspotting -kirjailija Irvine Welsh käsikirjoittaa acid housen ja ravekulttuurin syntyyn paneutuvaa Ibiza87 -tv-sarjaa.

Welsh kirjoittaa yhteistyössä palkitun käsikirjoittajan ja musiikkijournalistin Dean Cavanaghin kanssa.

Sarja perustuu löyhästi  kolmen sittemmin maailmanmaineeseen nousseen dj:n Paul Oakenfoldin, Nicky Hollowayn ja Danny Ramplingin kokemusten ympärille. Keskipisteessä on kolmikon kohtalokas matka Ibizalle vuonna 1987 niin sanottuna toisena rakkauden kesänä, jolloin ravekulttuuri syntyi. Kolmikko myös tuottaa sarjaan acid house -soundtrackin.

Lehdistötiedote kuvailee sarjan olevan puuttuva linkki elokuvien 24 Hour Party People ja Straight Outta Compton välillä.

Paul Oakenfold kertoi olevansa hyvin innoissaan projektista. Hänen mukaansa se nivoo yhteen kuuluisan 30 vuotta sitten tapahtuneen Ibizan matkan seuraukset eli tanssimusiikin klubi- sekä festivaaliskenen synty ja kasvu sellaiseksi mitä se tänä päivänä on. Oakenfold juhlii kolmea vuosikymmentään tanssimusiikin parissa sarjan lisäksi maailmankiertueella.

Irvine Welsh on aiemmin kirjoittanut ravekulttuurista vuonna 1994 ilmestyneessä 22 novellia sisältävässä kirjassaan The Acid House, josta on tehty myös elokuvasovitus.