Travis Scottilta kappale Christopher Nolanin uutuusleffaan

Räppäri kertoo suunnitelmasta.

Jenkkiräppäri Travis Scott on tehnyt kappaleen Christopher Nolanin ohjaamaan uutuusleffaan Tenet. The Plan -kappaleella kuullaan Scottille tyypillisiä vokaaleja, mutta muuten biisin sähköisen painostava tausta erottuu normaalista materiaalista. Suomessakin piipahtanut räppäri on julkaissut urallaan kolme levyä, joista viimeinen Astrowold sijoittui teemaltaan huvipuistoon. Eli visuaalinen kerronta on räppärillä hallussa.

Tenet on action-elokuva, jossa on Nolanille tyypillisen monipuolinen juoni. Episodin toimitus kävi tarkastamassa elokuvan ja kommentoivat sitä muun muassa näin:

Jussi Huhtala:
”Tenet on hätkähdyttävän upea trilleri. Se haastaa katsojan tavalla, jolla vain Christopher Nolan pystyy. Paluu tulevaisuuteen ja James Bond kohtaavat elokuvassa, joka näyttää jumalaisen hyvältä isolta kankaalta ja pistää katsojan aivot solmuun. ”Älä yritä ymmärtää. Tunne se”, kuuluu elokuvan repliikki, ja se koskee myös elokuvakokemusta.”

Susanna Karhapää:
”Tenet haastaa lineaarisen aikakäsityksen ennennäkemättömällä tavalla. Juonen monimutkaisuus saa pysyttelemään valppaana ja kaksi ja puoli tuntia menee hujauksessa.”

Vierailevana tähtenä mukana kommentoimassa oli myös Rumban Jukka Hätinen:
”Ajassa eri suuntiin liikkuminen voi tuntua aluksi utopistiselta ajatukselta, mutta Tenetissä teoria ja käytäntö esitetään pureksittavan kokoisissa paloissa. Elokuvan jälkeen tämä kaikki käy järkeen, ja tekisi mieli palata kaksi ja puoli tuntia taaksepäin, jotta osaisi katsoa kohtaukset välittömästi uusin silmin. Tarina on agenttijännäriä ja toimintarymistelyä. Etenkin viimeksi mainitulla osa-alueella on luvassa ennennäkemätöntä silmäkarkkia ja aivojumppaa.”

Kaikki kommentit löytyvät täältä. Tenet tulee teattereihin keskiviikkona 26. elokuuta.

Biisin voit kuunnella alta, sekä katsoa elokuvan trailerin.