Tukholmassa tänään suuria musiikkinimiä liikkeellä – Uusi musiikkimuseo avattiin

Tukholmassa eletään suuria aikoja. Ensi viikolla kaupungissa järjestetään järjestyksessään 61. Euroviisujen laulukilpailut. Tänään Tukholmassa puolestaan avattiin merkittävä uusi museo.

Abba The Museum -museo on pyhitetty paitsi Ruotsin tunnetuimmalle ja suurimmalle bändille, huomattavasti enemmän Euroopan ja kiistämättä koko maailman suurimmalle laulukilpailulle, Euroviisuille.

Grönä Lundin lähellä sijaitsevaan museoon oli kärrätty kello yhden aikoihin päivällä melkoinen määrä ruotsalaista tähtiloistoa. Paikalla oli muun muassa Abban nyt 71-vuotias Björn Ulvaeus, vuoden 2011 voittokappaleestaan Euphoriasta tunnettu Loreen, Euroviisuihin kolmesti osallistunut ja kerran kisan voittanut musiikkiveteraani Carola Häggkvist sekä viime vuonna Euroviisuista suuren maailman tietoisuuteen singahtanut Måns Zelmerlöw.

Rumba oli mukana museon avajaisissa. Isosta juhlahumusta ja suurista nimistä huolimatta museo ei tuntunut Euroviisu-fanin mielestäkään millään tapaa pakolliselta nähtävyydeltä. Esillä oli muutamia asuja ja krääsää viime vuosilta, minkä lisäksi skriineillä pyöri nostalgisia videoita kisojen historiasta. Itse asiassa Abban liittäminen museon nimeen tuntuu sikäli erikoiselta, että kyseessä on selkeästi Euroviisu-museo, ei nimestä löytyvän bändin fanien pyhiinvaelluspaikka.

Mukavana yksityiskohtana myös Suomi oli päässyt museossa hyvin esille – museoon johtavien portaiden yläpäässä oli valtava Suomi-lätsään puettu Lordi-patsas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää luettavaa