Tupac Shakurista kertovan elokuvan ensi-ilta julkistettiin!

Lisensointiselkkausten takia viivästynyt elokuva sai vihdoin ensi-iltapäivämääränsä.

17.01.2017

Jo vuodesta 2011 tekeillä ollut Tupac Shakur -elämäkertaelokuva All Eyez on Me on saanut ensi-iltapäivämääränsä. Elokuva tulee teattereihin Yhdysvalloissa kesäkuun 16. – päivänä, jolloin kaksi vuosikymmentä sitten murhattu räppäri täyttäisi 46 vuotta.

Kuvauksen Tupacin noususta tähtiin artistina ja näyttelijänä  on ohjannut aiemmin musiikkivideoihin keskittynyt Benny Boom. Pääosissa nähdään Tupac Shakurina Demetrius Shipp Jr ja Tupacin äitiä Afeni Shakuria näyttelee Danai Gurira. Notorious BIG:n roolissa on häntä jo aiemmin elokuvassa Notorious näytellyt Jamal Woolard.

Elokuvan piti tulla ensi-iltaan jo viime vuoden marraskuussa, mutta viivästyi lisensointikiistan vuoksi. Tupacin kanssa työskennellyt tuottajaräppäri Daz Dillinger ja levy-yhtiö BMG taistelivat elokuvassa kuultavan Ambitionz Az a Ridah -kappaleen oikeuksista.

All Eyez on Me on vain yksi monista Tupaciin liittyvistä projekteista, joita on putkahdellut viime vuosina. Eräs on TV-ohjelma nimeltään Unsolved, jossa keskitytään Tupacin ja Biggien murhien taustalla tapahtuneeseen poliisityöhön. Huhtikuussa Tupac lisätään Rock & Roll Hall of Fameen historian ensimmäisenä hip hop-sooloartistina.

Toivottavasti teatterikopioita saadaan peräpohjolaan asti.

Lisää luettavaa