Turmion suurherttua tulee – kuuntele Kauko Röyhkän ja Severi Pyysalon yhteislevy!

29.03.2017

Kauko Röyhkän ja Severi Pyysalon yhteislevy Turmion suurherttua ilmestyy perjantaina 31. maaliskuuta. Rumballa on ilo ja kunnia tarjota albumi ennakkokuunneltavaksi ilmestymispäiväänsä asti.

Levyn tuotantoprosessin voidaan katsoa alkaneen jo kymmenen vuotta sitten, kun Röyhkä muutti Helsingistä Turkuun.

”Yksi ensimmäisistä tyypeistä, joihin tutustuin uudessa kotikaupungissa, oli Severi Pyysalo. Kävin kuuntelemassa hänen Mokners-trioaan ja ehdotin yhteistyötä”, Röyhkä kommentoi ja jatkaa:

”Severi teki jatsahtavat sovitukset muutamista vanhoista biiseistäni. Muutama vuosi kului, ja jossain vaiheessa levyttäminen otettiin taas esille. Lähetin Severille kolmisenkymmentä tekstiä, joista hän rumpali Jussi Lehtosen kanssa valitsivat muutamia ja ryhtyivät säveltämään.”

Mukana levyllä on myös Maarit, jolle on räätälöity kaksi soolobiisiä.

”Severi teki ensin sävellykset ja minä lisäsin niiden tunnelmaan sopivat lyriikat. Severin ja Jussin biisit ovat yllättävän tarttuvia ja melodisia, tyylilajiltaan avantgardepoppia. Sen sijaan, että olisimme toistaneet samaa vanhaa olemme kyenneet luomaan jotain uutta. Turmion suurherttua on levy, josta me tekijät olemme hyvin ylpeitä”, Röyhkä kertoo.

Kuuntele Röyhkän ja Pyysalon Turmion suurherttua alta.

Lisää luettavaa