Ultrajuoksemista, jättikokoisia hirviöitä ja putoavia taivaankappaleita – Rumban ensinäytössä Einari Stylmanin uusi musiikkivideo

Debyyttialbumilta poimittu kappale Efelake on saanut musiikkivideon.

Lyriikkavetoista elektropoppia tekevän Einari Stylmanin debyyttialbumi OK ilmestyi 18. maaliskuuta. Indiemarkki M.dulorin julkaisema levy käsittelee astronomiaa, rakkauden ja luopumisen teemoja, sekä teknologisia utopioita ja dystopioita. Stylmanin aiempaan tuotantoon nähden teos on sähköisempi ja herkempi, ja siihen on haettu laajasti vaikutteita elektronisen musiikin kirjosta.

Albumin kappaleesta Efelake on tehty musiikkivideo, joka ilmestyy virallisesti perjantaina, mutta on Rumban ensinäytössä tästä päivästä lähtien. Stylman kertoo kappaleen nimen taustoista seuraavaa:

“Efelake syntyi, kun lauloin ystäväni looperiin pitch-shifterin läpi sanoja ’If you’re lucky’. Se kuulosti minusta siltä, että robotti laulaa sanaa ’Efelake’. Tämä sai minut ajattelemaan skenaariota, jossa Siri tms. kuulee ’If you’re lucky’ -lauseen väärin ja kysyy ’Tarkoititko Efelake?’”

”Ajatuskulku jatkui tilanteeseen, jossa yhdestä väärinkuullusta lauseesta on muodostunut vallanhimoisen kyborgikansan itsekeksityn uskonnon tarunhohtoinen pyhä maa, jonka saavuttamiseksi ne ovat valmiita ultrajuoksemaan kaiken muun olevan hengiltä. Ei siis varsinaisesti mitään mielikuvituksellista scifiä vaan ikävä kuvaus todellisuudesta.”

Pasi Riennon tekemässä musiikkivideossa nähdään jotain edellä mainitun kaltaista. Pätkässä seurataan juoksevaa päähenkilöä, joka kohtaa haarniskapukuisia sotilaita, jättikokoisia hirviöitä, putoavia taivaankappaleita ja mitähän kaikkea muuta vielä? Katso itse alta. Tsekkaa myös artistin keikkakalenteri jutun lopusta.

YouTube video

Kuuntele koko OK-albumi tästä:


Einari Stylman
Pe 08.04. Korjaamo 360, Helsinki
La 09.04. Jyrock, Jyväskylä (+ Pasa & Yeboyah)
Su 17.04. Olympia, Tampere
Pe 29.04. Suisto, Hämeenlinna
la 21.05. Allas Sea Pool, Helsinki

Lisää luettavaa