Ursus Factory lopettaa vuoden tyylillä ja lataa kovia odotuksia tulevaan

Radiojuontajan henkilöllisyyttä ei kerrota.

Sofia Okkonen

Suomen kovimpiin livebändeihin (toimittajan empiirinen tutkimus) kuuluva Ursus Factory pistää vuoden tiukasti pakettiin. Tytär radiojuontajan on ensimmäinen sinkku Johanna Kustannuksen kautta, jonne bändi vaihtoi hiljattain ja ensimmäinen kappale sitten tammikuisen Enneuniasinglen.

Mikä tärkeintä: kappale enteilee tulevaa, eli bändin kolmatta albumia. Vuonna 2019 julkaistu Pinkki pilvi -albumia saa jatkoa ja kahden singlen perusteella se jatko on suunnaltaan reteän amerikkalainen rock, joka ei kuitenkaan jää liian heppoiseksi.

Paletti on kappaleella laveampi, mutta värit tuttuja. Asiaan kuuluvia UF-juttuja ja sutkautuksia kappaleilla kuullaan taas. Tarina perustuukin tositapahtumiin, yhtyeen solisti Jussi Pelkonen maalailee tiedotteella:

”Tytär radiojuontajan’ perustuu noin 30-90% tositarinaan, joka sattui joulukuussa 2019 kaukana täältä. Tapahtumaketju kirvoitti eräät retromanian ja cringe/kärsimysromantiikan marinoimat aivot tuottamaan tämän lennokkaan, elokuvallisen ja joraututtavan rock-kappaleen, jossa ’pulpettikomppi’ sykyttää ja kitara komppaa, kun matkataan kohti ei-oikeastaan-kovin-onnellista loppua katkeransuloisen ja voimaannuttavan melodian siivin”

Huuliharpusta vastaa Grandmother Corn -yhtyeen Pan Hirvonen. Kuuntele uusi biisi alta, mutta muista suojalasit. Sen jälkeen lue Pinkki pilvi -albumista lisää täällä.